Vijesti

09.09.2022.
MREŽA SOLIDARNOSTI PRIVATNOG I JAVNOG SEKTORA
Do kraja godine Udruženje „Colibri“ u novim prostorijama
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić obišao je danas prostorije u Ulici Ćemaluša br. 3 gdje su u toku radovi na rekonstrukciji prostora u kojem će biti smješten Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju.
09.09.2022.
OTPAD NIJE SMEĆE
Nastavljena podjela kanti za selektivno odlaganje otpada
Danas je Kantonalno komunalno preduzeće „Rad“ za 80 domaćinstava u Ulici Breka na području općine Centar počelo sa podjelom kanti za selektivno odlaganje otpada.
09.09.2022.
Javna rasprava o Nacrtu Regulacionog plana „Green building resort“ Poljine
Obavještavamo vas da je završen javni uvid u Nacrt Regulacionog plana „Green building resort“ Poljine, a u skladu sa Odlukom o pristupanju izradi Regulacionog plana stambeno naselje „Green building resort“, koju je usvojilo Općinsko vijeće Centar.
09.09.2022.
VOLONTERSKI RAD U ZAJEDNICI U OBLASTI ANGAŽMANA MLADIH
Produžen rok javnog oglasa za prijem UN volontera u Općini Centar
Obavještavamo zainteresovane mlade osobe, od 18 do 30 godina života sa mjestom prebivališta na području centralne gradske općine, da je produžen rok za dostavu prijava na objavljeni javni poziv za prijem UN volontera/ke u zajednici u oblasti angažmana mladih za područje općine Centar Sarajevo uz odgovarajuću naknadu za životne troškove.
08.09.2022.
RJEŠAVANJE VIŠEGODIŠNJIH PROBLEMA GRAĐANA
Načelnik Mandić obišao lokalitet Soukbunara
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je zajedno sa saradnicima obišao lokalitet Soukbunara gdje je sa građanima razgovarao o projektima čija realizacija je planirana u budžetu za ovu godinu.
08.09.2022.
CIVILNA ZAŠTITA OPĆINE CENTAR JEDAN OD UČESNIKA PROJEKTA
Jačanje kapaciteta spasilačkih službi uz podršku Evropske unije
Za spasilačke službe koje djeluju u okviru štabova civilnih zaštita je pored obučenosti kadra jedan od presudnih faktora u uspješnom spašavanju ljudi i materijalnih dobara posebno tokom prirodnih katastrofa i dobra opremljenost.
08.09.2022.
TOKOM SEPTEMBRA
Bogat i sadržajan repertoar na sceni Centra kulture i mladih
Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo je za ovaj mjesec pripremila raznovrstan sadržaj namijenjen svim generacijama.
07.09.2022.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 110.000 MARAKA
Počela isporuka ruksaka za 690 prvačića iz Centra
Nakon što je okončan postupak javne nabavke početkom sedmice počela je isporuka ruksaka za 690 prvačića iz Centra. Planirano je da do kraja sedmice podjela ruksaka bude završena u svim školama.
07.09.2022.
PROJEKAT „JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI“
Svečano otvoren Društveni centar Općine Centar
Danas je zvanično otvoren Društveni centar Općine Centar u Ulici Muhameda Kantardžića na broju 3 (nekadašnja zgrada „Svjetlosti“).
07.09.2022.
Načelnik Srđan Mandić ugostio delegaciju iz Republike Slovačke
Općinski načelnik Srđan Mandić danas je ugostio delegaciju iz Republike Slovačke, gospodina Michal Uherčika, člana lokalne vlasti u Slovačkoj i njegove saradnike, kako bi razgovarali o mogućnostima razmjene najboljih praksi u srodnim oblastima.
07.09.2022.
ULICA PATRIOTSKE LIGE
Završni radovi na postavljanju prve dionice nove zaštitne rukohvatne ograde
Do kraja ove sedmice planiran je završetak radova na postavljanju prvog dijela nove zaštitne rukohvatne ograde duž Ulice Patriotske lige.
06.09.2022.
PROJEKAT CENTRA ZA SPORT I REKREACIJU
Besplatna škola atletike
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ u saradnji sa Službom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar nastavlja sa realizacijom besplatne škole atletike za djecu sa područja ove lokalne zajednice uzrasta od I do IX razreda.
06.09.2022.
VOLONTERSKI RAD U ZAJEDNICI U OBLASTI ANGAŽMANA MLADIH
Produžen rok za javni oglas za prijem UN volontera u Općini Centar
Obavještavamo zainteresovane mlade osobe, od 18 do 30 godina života sa mjestom prebivališta na području centralne gradske općine, da je produžen rok za dostavu prijava na objavljeni javni poziv za prijem UN volontera/ke u zajednici u oblasti angažmana mladih za područje općine Centar Sarajevo.
06.09.2022.
OPĆINA CENTAR OBEZIJEDILA SREDSTVA
Kreće rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na Panjinoj Kuli
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa saradnicima održao je danas radni sastanak sa predstavnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.
06.09.2022.
U TOKU JE JAVNI POZIV
Refundiranje troškova kupovine udžbenika učenicima od 2. do 4. razreda
Napominjemo da je Općina Centar Sarajevo putem Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport raspisala javni poziv za podnošenja zahtjeva za refundaciju troškova nabavke udžbenika učenicima II, III i IV razreda osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo.
06.09.2022.
OPĆINA IZDVOJILA 72.609 MARAKA
Okončano uređenje prilaza stambenim zgradama u Jukićevoj ulici
Riješen je višegodišnji problem stanovnika Jukićeve ulice koji stanuju u objektima kolektivnog stanovanja između brojeva 124 i 136.
05.09.2022.
PROJEKAT „JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI“
U srijedu otvaranje Društvenog centra Općine Centar
Općina Centar Sarajevo učestvuje u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ kojeg finansira Vlada Švicarske i Švedska, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).
05.09.2022.
PROJEKAT SANACIJE ULICA U CENTRU
Završena sanacija saobraćajnice i trotoara u Ulici Tekija
Radnici građevinske firme „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko okončali su radove na sanaciji drugog dijela Ulice Tekija.
05.09.2022.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČENIKA U SAOBRAĆAJU
Završen projekat postavljanja saobraćajne signalizacije kod škole „Isak Samokovlija“
Radnici firme Sacom d.o.o. tokom proteklog vikenda okončali su radove na postavljanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, te svjetlosne vertikalne signalizacije (solarnih treptača) za upozoravanje vozača na spoju ulica Fra Anđela Zvizdovića i Kranjčevićeva budući da se objekat Osnovne škole „Isak Samokovlija“ nalazi na samoj raskrsnici navedenih ulica.
05.09.2022.
Doživite arheologiju na digitalan i razigran način
ArcheoDanube/Arheodunav je trogodišnji projekat finansiran od strane Evropske Unije, a odnosi se na kulturno naslijeđe i arheološke parkove u odnosu na turizam i urbano planiranje.