U Centru kulture i mladih retrospektivna izložba bosanskohercegovačkih fotografa

U srijedu, 23. januara 2019. godine sa početkom u 11 sati, u prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelićeva 1) bit će održana press konferencija povodom retrospektivne izložbe bosanskohercegovačkih fotografa, kao dio projekta foto galerije Jelićeva.
U Centru kulture i mladih retrospektivna izložba bosanskohercegovačkih fotografa

Motiv izložbe jeste objediniti i predstaviti bh. fotografe u zemlji i inostranstvu. U ovoj godini planirano je da se organizuje nekoliko retrospektivnih izložbi bh. fotografa  koji koriste fotografiju za istraživanje individualnog umjetničkog osjećaja. Namjera izložbe je pokazati evoluciju bh. fotografije kroz jedno određeno vrijeme.

 

Autori koji će se predstaviti su: Emil Grebenar, Kemal Hadžić, Mladen Pikulić, Almir Zrno, Milomir Kovačević, Zijah Gafić, Ervin Berbić, Amer Kapetanović, Ivan Hrkaš, Haris Čalkić, Midhat Poturović, Andrija Vrdoljak, Jere Vukadin, Imran Kapetanović, Mitar Simikić, Jasmin Brutus, Velija Hasanbegović, Dženat Dreković.

 

Izložba će biti otvorena u subotu, 26. januara u foto galeriji Jelićeva, sa početkom u 19 sati. Nakon izložbe će biti održan besplatan koncert grupe Don Guido i Misionari u 20.30 sati.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti