Vijesti

07.12.2017.
Otvoreno klizalište na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu
Na sedmom po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, koji je otvoren sinoć u parku Hastahana, odnosno „Parku prof. dr. Nijaza Durakovića“ na Marijin Dvoru, večeras je otvoreno i klizalište površine od 400 metara kvadratnih.
07.12.2017.
Općina Centar nastavlja podršku poboljšanju uslova rada u školama
U prostorijama Općine Centar u srijedu, 6. decembra 2017. godine načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao zaključak kojim se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvaja iznos od 26.200 KM za potrebe Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ (Čekaluša 53).
07.12.2017.
Večeras drugi dječiji muzički festival „Eci peci pec, ti si mali zec“
Na sceni Centra kulture i mladih Sarajevo u Jelićevoj 1, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, u četvrtak, 7. decembra 2017. godine sa početkom u 18 sati bit će održan muzički festival za djecu predškolskog uzrasta pod nazivom „Eci peci pec, ti si mali zec“.
07.12.2017.
Pripreme za organizaciju Manifestacije mira i sjećanja na godišnjicu bitke na Monte Melleti
Svake godine u junu mjesecu održava se „Manifestacija mira i sjećanja (Melettagedenken) Meletta“ na godišnjicu velike bitke na Monte Meletti (sjeverna Italija) koja je u Prvom svjetskom ratu vođena 7. juna 1916. godine i u kojoj je austro-ugarska vojska ostvarila pobjedu nad italijanskom armijom.
07.12.2017.
Općina Centar nastavlja podršku inkluziji djece sa poteškoćama u razvoju
Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem snažno je opredijeljena za brigu o djeci sa poteškoćama u razvoju, ali i podršku projektima koji doprinose njihovoj inkluziji.
06.12.2017.
Otvoren sedmi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
U prisustvu velikog broja građana, te predstavnika Grada Sarajeva i Općine Centar u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu večeras je svečano otvoren sedmi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market. Među bogatom ponudom koja će biti prezentovana narednih 39 dana koliko traje ovaj market u glavnom gradu, biće također otvoreno klizalište površine od 400 metara kvadratnih.
06.12.2017.
Općina Centar donirala kompjutere školi u Kiseljaku
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima posjetio Osnovnu školu „Kiseljak 1“ i Medžlis islamske zajednice u Kiseljaku.
06.12.2017.
Svečano otvoreno Prihvatilište za djecu bez roditeljskog staranja
U prostorijama Doma za djecu bez roditeljskog staranja „Bjelave“ u utorak 5. decembra 2017. godine organizovana je skromna svečanost povodom ozvaničenja otvaranja Prihvatilišta za djecu bez roditeljskog staranja.
06.12.2017.
Sve brojniji kreativni sadržaji u novom Centru za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad
Da postoji potreba i interes naših sugrađana treće životne dobi da sadržajno i kvalitetno provode slobodno vrijeme u organiziranim aktivnostima potvrđuje i činjenica da je od osnivanja novog Centra za zdravo starenje u obnovljenim prostorijama u zgradi „Svjetlosti“ (Muhameda Kantardžića 3) u njegov rad uključeno 215 građana koji žive na području općina Centar i Stari Grad i taj broj se svakodnevno povećava.
05.12.2017.
Sutra otvorenje sedmog Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa
Paljenjem lampica na bogato ukrašenoj jelki u parku Hastahana, odnosno „Parku prof. dr. Nijaza Durakovića“ na Marijin Dvoru predstavnici organizatora, Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo i Općine Centar će u srijedu, 6. decembra 2017. godine u 19 sati simbolično otvoriti sedmi po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.
05.12.2017.
Održan nastavak 17. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar
U ponedjeljak, 4. decembra 2017. godine Općinsko vijeće Centar nastavilo je 17. redovnu sjednicu čiji je prvi dio održan 30. novembra 2017. godine. Zasjedanje je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
05.12.2017.
Ekonomskom fakultetu u Sarajevu Općina Centar donirala 3.000 maraka
Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.
05.12.2017.
Za jednokratne socijalne pomoći Općina Centar uplatila oko 102.000 KM
U periodu od januara do decembra 2017. godine na osnovu prijedloga o dodjeli jednokratne novčane pomoći, kojeg podnosi Služba za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica Općine Centar, općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao zaključke kojim se odobrava isplata 102.120 KM za 415 lica kojima je potrebna ovakva pomoć.
04.12.2017.
U srijedu otvorenje sedmog Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa
U Gradskoj upravi Grada Sarajeva u ponedjeljak, 4. decembra 2017. godine održana je konferencija za medije na kojoj su u ime organizatora i suorganizatora Nedim Lipa, načelnik središnje sarajevske Općine dr. Nedžad Ajnadžić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur predstavili ovogodišnji, sedmi po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.
04.12.2017.
Radionice za pisanje projekata po standardima Evropske unije
Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport ''AKOS'' jedno je od nevladinih udruženja koje je za projekt dobilo podršku iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar Sarajevo. Riječ je o edukativnom seminaru i radionicama na temu ''Pisanje projekata prema standardima Evropske unije''.
04.12.2017.
Općina Centar je svijetli primjer odnosa prema osobama sa invaliditetom
U organizaciji Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom Kantona Sarajevo i kantonalnog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene i izbjeglice, upriličen je prijem povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.
04.12.2017.
Uspješno proveden projekat ''Preuzmimo kontrolu nad dijabetesom'' u Centru
Krajem prošle sedmice u Domu zdravlja Vrazova i ambulantama porodične medicine Koševsko brdo, Breka, Jablanička i Podhrastovi, obavljeni su besplatni pregledi građana oboljelih od dijabetesa.
02.12.2017.
Općina Centar finansijski podržala svečanu promociju i dodjelu diploma
U Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" održana je svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu.
01.12.2017.
Izgradnja rampe za nesmetano kretanje invalidnih lica u kolicima u parku kod Druge gimnazije
U okviru radova na obnovi pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije, radnici firme „Sela“ su započeli sa izgradnjom pristupne rampe za kretanje invalidnih lica u kolicima.
01.12.2017.
Redovna 17. sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 30. novembra 2017. godine održan je prvi dio 17. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar Sarajevo, a zbog obimnog dnevnog reda zasjedanje će biti nastavljeno u ponedjeljak, 4. decembra 2017. godine u 15 sati. Sjednicu Općinskog vijeća Centar vodila je Karolina Karačić, predsjedavajuća Vijeća.