Načelnik Ajnadžić nagradio uspješne sportiste

Tokom organizovanog prijema u Općini Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je uručio zaključak o odobravanju isplate finansijskih sredstava višestruko nagrađivanim uspješnim sportistkinjama iz Centra koje svojim ovogodišnjim uspješnim rezultatima pronose dobar glas o Sarajevu i državi Bosni i Hercegovini.

Na prijemu su prisustvovale uspješna plesačica Ella Začinović i karatistkinja Zenira Bektaš. Ovom prilikom je Ajnadžić potpisao i uručio dva zaključka od po 300 KM.

 

–Mi kao lokalna zajednica na ovaj način želimo skrenuti pažnju na vaše rezultate kao sportista. Svakako bih volio da ovi iznosi budu i veći, ali znam da je ovdje najznačajnije da pokažemo naš senzibilitet prema mladim i uspješnim osobama. Sa povećanjem općinskog budžeta namjeravamo povećavati ovu stavku za nadarene sportiste iz Centra. Od iduće godine planiramo u budžetu odrediti iznos od 100 hiljada KM za najbolje sportiste, učenike i studente koji postižu odlične rezultate iz svojih oblasti. Ova sredstva će biti namijenjena pojedincima dok sportski klubovi imaju mogućnost da se jave na javni poziv za RELOAD projekat kojeg realizujemo u saradnji sa UNDP-om. Prije su klubovi iz općinskog budžeta mogli dobiti najveći iznos od 5.000 KM, dok su kroz ovaj projekat finansijska sredstva umnogome veća do 50.000 KM, ali se moraju ispuniti strogi uslovi javnog poziva pri čemu postižemo veću transparentnost. Osim ovoga Općina Centar će finansijski podržati subotnji meč odbrane titule evropskog prvaka jednog od naših najuspješnijih boksera Edina Puhala, objasnio je Ajnadžić.

 

Ella Začinović je odlična učenica Druge gimnazije u Sarajevu i kao članica Plesnog kluba Astorija na regionalnom plesnom takmičenju „Zagreb dance“, gdje su učestvovali predstavnici nekoliko zemalja regije i Evrope, uspjela je osvojiti prvo mjesto u standardnom plesu kao i drugo mjesto u latino plesu u solo kategoriji. Također je Začinović na regionalnom plesnom takmičenju održanom u Splitu osvojila prvo mjesto u kategoriji standardni solo ples.

 

Zenira Bektaš, ovogodišnja osvajačica titule Evropske univerzitetske karate prvakinje, članica Univerzitetskog karate kluba „Bosna“ i redovna studentica Pravnog fakulteta u Sarajevu, također je osvajala prvo mjesto u Državnom prvenstvu za seniore i treće mjesto na Balkanskom prvenstvu za seniore, te je uspjela ući u bodovni ciklus za predstojeće Ljetne olimpijske igre koje trebaju biti održane u Tokiju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti