Načelnik Ajnadžić posjetio „Prosvjetu“ i „Preporod“

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 11. septembra 2019. godine zajedno sa saradnicima posjetio Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ i Bošnjačku zajednicu kulture „Preporod“.

U prostorijama Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ načelnik Ajnadžić je razgovarao sa predsjednikom „Prosvjete“ dr. Savom Vlaškim koji mu je u kratkim crtama predstavio rad Društva, najznačajnije projekte koje realiziraju, ali i probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju.

 

-Izuzetno sam obradovan ovom posjetom i iskreno se nadam da će naša saradnja u budućnosti biti još bolja. Situacija bi bila vjerovatno mnogo bolja kada bi institucije i svi nivoi vlasti izdvajali više novca za istinski vrijedne projekte u segmentima kulturne djelatnosti, istakao je Vlaški.

 

Prilikom posjete Bošnjačkoj zajednici kulture „Preporod“ načelnika je ugostio predsjednik prof. dr. Sanjin Kodrić.

 

-Saradnja sa Općinom Centar nam je od izuzetne važnosti i mislim da zajedno možemo realizirati značajne projekte, naglasio je Kodrić.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio čvrsto opredjeljenje Općine Centar da podržava rad kulturnih društava i zajednica  koje su od izuzetnog značaja, sa historijskog i kulturološkog aspekta, za očuvanje i promovisanje kulturne baštine svih naroda na ovim prostorima.

 

Dogovoreno je se u narednom periodu potpiše sporazum o saradnji između Općine Centar i kulturnih društava Prosvjeta, Preporod, Napredak i La Benevolencija.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti