Vijesti

17.11.2017.
Prezentacija projekta Centar za komunalne usluge
U velikoj sali Općine Centar Sarajevo upriličena je u petak, 17. novembra 2017. godine prezentacija projekta Centar za komunalne usluge koji će uskoro početi sa radom.
17.11.2017.
Održana javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2018. godinu
U četvrtak, 16. novembra 2017. godine u prostorijama Centra za zdravo starenje održana je javna rasprava za građane mjesnih zajednica: „Ciglane-Gorica“, „Džidžikovac- Koševo I“, „Marijin dvor-Crni vrh“, „Skenderija-Podtekija“ i „Trg oslobođenja-Centar“ o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2018. godinu.
17.11.2017.
U ponedjeljak javna rasprava za još šest mjesnih zajednica o budžetu Općine Centar za narednu godinu
Prema utvrđenom rasporedu održavanja javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2018. godinu u kojima učestvuju građani mjesnih zajednica središnje sarajevske općine, u ponedjeljak, 20, novembra 2017. godine bit će održana i javna rasprava za građane još preostalih šest mjesnih zajednica: ''Betanija-Šip'', ''Donji Velešići'', ''Hrastovi-Mrkovići'', ''Pionirska dolina'', ''Soukbunar'' i ''Nahorevo''.
16.11.2017.
Općina Centar želi pomoći područjima pogođenim velikim požarima
Ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio je u srijedu, 15. novembra 2017. godine u prostorijama Veleposlanstva Hrvatske ugostio delegaciju Općine Centar koju je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić. Vrijeme posjete hrvatskom ambasadoru je iskorišteno za razgovor o životno važnim temama.
16.11.2017.
Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH donirano 10 hiljada maraka
U prostorijama Općine Centar, u četvrtak 16. novembra 2017. godine, potpisan je protokol kojim je iz budžeta ove lokalne zajednice donirano 10 hiljada maraka Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH. Protokol su potpisali, u ime Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Zavoda direktorica prim. dr. Jasminka Kurilić.
16.11.2017.
Besplatna Start-up business edukacija za mlade sa područja općine Centar
Udruženje za razvoj i afirmaciju društva BNL - Building New Lives dobilo je finansijsku podršku Općine Centar za projekt „Start up Business“ sa kojim je Udruženje apliciralo na javni poziv za finansiranje i sufinansiranje mini projekata mladih sredstvima budžeta za 2017. godinu.
16.11.2017.
Sutra javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2018. godinu
U četvrtak, 16. novembra 2017. godine u 17 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje (Maršala Tita 12) bit će održana javna rasprava za građane mjesnih zajednica Općine Centar: ''Ciglane-Gorica'', ''Džidžikovac- Koševo I'', ''Marijin dvor-Crni vrh'', ''Skenderija-Podtekija'' i ''Trg oslobođenja-Centar'' o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2018. godinu.
15.11.2017.
Nastavak uspješne saradnje Općine Centar i Kliničkog centra na Koševu
U prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo - UKCS u srijedu, 15. novembra 2017. godine upriličeno je potpisivanje protokola o realizaciji granta ovoj zdravstvenoj ustanovi u iznosu od 10.000 KM koje je Općina Centar izdvojila iz svog budžeta.
15.11.2017.
Crveni križ podijelio pakete socijalno ugroženim osobama
Povodom obilježavanja Sedmice solidarnosti, a prema preporukama i smjernicama Crvenog križa FBiH za provođenje ove aktivnosti pod motom „Solidarnost na djelu“ u cilju pružanja pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, Crveni križ općine Centar je u saradnji sa učenicima Srednje medicinske škole Jezero, Srednje medicinske škole Bjelave, Srednje poslovno-komercijalne i trgovačke škole, Druge gimnazije, Prve gimnazije i Srednje zubotehničke škole organizirao akciju prikupljanja prehrambenih artikala za pakete hrane za socijalno ugrožene sugrađane.
15.11.2017.
Sutra javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2018. godinu
U četvrtak, 16. novembra 2017. godine u 17 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje (Maršala Tita 12) bit će održana javna rasprava za građane mjesnih zajednica Općine Centar: ''Ciglane-Gorica'', ''Džidžikovac- Koševo I'', ''Marijin dvor-Crni vrh'', ''Skenderija-Podtekija'' i ''Trg oslobođenja-Centar'' o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2018. godinu.
15.11.2017.
Donacija povratnicima u selu Bjelogorci
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je selo Bjelogorci kod Rogatice.
14.11.2017.
Završni radovi na obnovi prostorija Centra za podršku osobama sa poteškoćama u razvoju
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima krajem prošle sedmice obišao prostorije u kojima će biti smješten Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju (Valtera Perića 3), gdje su u toku završni radovi na obnovi i uređenju.
14.11.2017.
Općina Centar pristupila procesu BFC certifikacije za povoljno poslovno okruženje
Općina Centar Sarajevo pristupila je procesu certifikacije za Općinu sa povoljnim poslovnim okruženjem (Business Friendly Certification). U okviru implementacije projekta „Business Friendly Certification in South East Europe“, u utorak, 14. novembra 2017. godine u prostorijama ove lokalne zajednice održan je prvi radni sastanak BFC tima Općine Centar.
14.11.2017.
Uskoro završetak radova na popločavanju dijela Merhemića trga
Do pogoršanja vremenskih prilika radnici firme „Sela“ su uspjeli da tokom izvođenja radova na popločavanju dijela platoa na Merhemića trgu od broja 13 prema prodavnici „Bingo“ na centralnom dijelu ovog trga uklone stare oštećene ploče i betonske podloge umjesto kojih su postavili novi sloj tampona i armirano-betonsku podlogu, te su uradili adekvatnu odvodnju površinskih voda sa platoa.
14.11.2017.
Općina Centar plaća užine za 488 đaka
U okviru kontinuirane brige za djecu iz porodica slabijeg imovinskog stanja Općina Centar Sarajevo i ove školske godine finansira nabavku đačkih užina za djecu iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe.
13.11.2017.
Općoj bolnici prim.dr. Abdulah Nakaš donirano 20 hiljada maraka
U prostorijama Općine Centar, u ponedjeljak 13. novembra 2017. godine, potpisan je protokol kojim je iz budžeta ove lokalne zajednice donirano 20 hiljada maraka Općoj bolnici prim.dr. Abdulah Nakaš. Protokol su potpisali, u ime Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Opće bolnice direktor Zlatko Kravić.
13.11.2017.
Izgrađeno još jedno ''Ciciban'' igralište u centru grada
Naši najmlađi sugrađani dobili su još jedno ''Ciciban'' igralište na području sarajevske općine Centar – u Ulici La Benevolencija kod zgrade gdje je sjedište Javne ustanove ''Djeca Sarajeva''.
13.11.2017.
Javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2018. godinu
Shodno zaključku sa 16. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar Sarajevo, održane 26. oktobra 2017. godine, kada je utvrđen Nacrt budžeta Općine Centar za 2018. godinu, bit će održane javne rasprave o ovom dokumentu.
13.11.2017.
Obrazovanje djece sa posebnim potrebama je visoki prioritet Općine Centar
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa svojim saradnicima posjetio Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica gdje su ih ugostili v.d. direktorica Mirsada Čakal i nekadašnji direktor ove institucije Selmir Hadžić.
10.11.2017.
Podrška Općine Centar poboljšanju uslova rada u školama
Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja dugi niz godina iz svog budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama koje se nalaze na njenom području, iako još uvijek nema direktnu nadležnost kad je u pitanju ova veoma važna društvena oblast.