Vijesti

24.11.2017.
Delegacija Općine Centar pomogla borcu Armije RBiH porijeklom iz Belgije koji danas živi na rubu egzistencije
U selu Donje Žežalovo kod Kiseljaka u neuslovnoj kućici živi demobilisani borac Armije RBiH i ratni vojni invalid Francis Ernest Frank.
24.11.2017.
Čestitka iz Općine Centar za Dan državnosti BiH
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju, u ime Općine Centar i u njihovo ime, čestitke svim građanima općine Centar i cijele Bosne i Hercegovine povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, jednog od najvažnijih datuma u novijoj historiji BiH kada je obnovljena državnost naše domovine i potvrđene njene historijske granice.
24.11.2017.
Na tri lokacije u Centru postavljeno šest solarnih klupa
U okviru UNDP projekta „MDF Program očuvanja okoliša i klimatske promjene“ na tri lokacije u općini Centar postavljene su pametne solarne klupe.
24.11.2017.
Druga grupa mladih prezentovala poslovne planove
Nakon što je jučer prva grupa mladih poduzetnika, koji su se prijavili za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima budžeta Općine Centar Sarajevo prezentovala svoje poslovne ideje pred članovima Komisije za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih općine Centar Sarajevo, danas se članovima Komisije predstavila i druga grupa.
23.11.2017.
Započela izgradnja biciklističke staze koja će povezivati Alipašinu sa parkom Jezero
Radnici građevinske firme „Grakop“ u četvrtak, 23. novembra 2017. godine započeli su izgradnju biciklističke staze koja će povezivati Ulicu Alipašina sa parkom Jezero, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz budžeta Općine Centar.
23.11.2017.
Mladi prezentovali poslovne planove
Mladi poduzetnici koji su se prijavili za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima budžeta Općine Centar Sarajevo imali su priliku da u Općini Centar prezentuju svoje poslovne ideje pred članovima Komisije za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih općine Centar Sarajevo.
23.11.2017.
Završeno postavljanje mobilijara na novom „ciciban“ igralištu u parku Hastahana
Sredinom ove sedmice radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ su završili sa postavljanjem mobilijara za dječiju igru u novom „ciciban“ igralištu u parku Hastahana odnosno budućem ''Parku prof. dr. Nijaza Durakovića''.
23.11.2017.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana državnosti BiH
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine bit će održana u petak, 24. novembra 2017. godine u 14 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
22.11.2017.
Predstavnici Vijeća nacionalnih manjina KS će učestvovati u realizaciji projekta izgradnje Austrijske kuće
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima primio u srijedu, 22. novembra 2017. godine u Općini Davora Ebnera i Mirzu Redžića, predsjednika i člana Vijeća nacionalnih manjina koje djeluje kao savjetodavno tijelo Skupštine Kantona Sarajevo.
22.11.2017.
Prezentacije najboljih poslovnih planova mladih
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, s ciljem poticanja zapošljavanja mladih nastavlja pružati finansijsku podršku iz svog budžeta najboljim poslovnim projektima namijenjenim razvoju poduzetništva i samozapošljavanju mladih kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.
22.11.2017.
Čestitka Vijeću nacionalnih manjina Kantona Sarajevo
Povodom Dana nacionalnih manjina koji se održavaju u Sarajevu od 22. novembra do 5. decembra 2017. godine načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju, u ime Općine Centar i u njihovo lično ime, najiskrenije čestitke pripadnicima svih nacionalnih manjina u Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini, naglasivši da će ova lokalna zajednica i dalje predano raditi na daljem poboljšanju položaja i statusa pripadnika nacionalnih manjina i njihovog učešća u društveno-političkom životu.
22.11.2017.
Škola poduzetništva Općine Centar
Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine Udruženje „Idea“ organizira „Školu poduzetništva Općine Centar“ koja će se održati u periodu od 1. do 14. decembra 2017. godine.
22.11.2017.
„Mađioničarska čarolija“ za mališane iz vrtića
Na sceni Centra kulture i mladih Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, u srijedu, 22. novembra 2017. godine odigrana je predstava „Mađioničarska čarolija“ za mališane iz vrtića.
21.11.2017.
Ajnadžić zatražio od KJKP Vodovod i kanalizacija intenzivnije aktivnosti na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji vodovodnog i kanalizacionog sistema
Azra Muzur, vršilac dužnosti direktorice sarajevskog Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, koja je odnedavno imenovana na tu poziciju, posjetila je Općinu Centar, gdje ju je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.
21.11.2017.
Počeli pripremni radovi na izgradnji dječijeg „ciciban“ igrališta na Grdonju
Radnici građevinske firme „Bosman“ su u utorak 21. novembra 2017. godine započeli sa pripremnim radovima na uređenju terena pored stare seizmološke stanice na Grdonju (područje Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“), gdje je planirana izgradnja novog „ciciban“ igrališta.
21.11.2017.
Distribucija soli za posipanje ulica u Centru
Na osnovu okvirnog sporazuma Općine Centar Sarajevo sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem ''Rad'' o uvjetima i načinu izvođenja radova redovnog zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta i javnih staza na području općine Centar za period od 2016. do 2020. godine, planirana je i distribucija soli na 152 lokacije u 17 mjesnih zajednica na području centralne sarajevske općine gdje će je građani, u slučaju potrebe, moći preuzeti za posipanje stepeništa, pješačkih staza i prilaza.
21.11.2017.
Sinoć održana posljednja javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2018. godinu
U prostorijama Centra za zdravo starenje općine Centar sinoć je održana treća, posljednja javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2018. godinu.
20.11.2017.
Općina Centar sa UNDP u partnerskom projektu saradnje sa nevladinim sektorom
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je na sastanku sa predstavnicima parlamentarnih stranaka koje su zastupljene u Općinskom vijeću Centar upoznao vijećnike da je Općina Centar odabrana za učešće u projektu ''Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u Bosni i Hercegovini.
20.11.2017.
Pripreme za ovogodišnji zimski Sarajevo Holiday Market u parku Hastahana
Počele su pripreme za zimski Sarajevo Holiday Market u parku Hastahana koji i ove godine zajednički organizuju Fondacija „Sarajevo Navigator“ u saradnji sa Udruženjem građana ZUP (Zona unaprijeđenog poslovanja).
20.11.2017.
Nastavljena javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2018. godinu
Javna rasprava za stanovnike mjesnih zajednica: ''Mejtaš-Bjelave'', ''Park-Višnjik'', ''Koševsko brdo'', ''Breka'', ''Koševo II'' i ''Bardakčije'' o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2018. godinu održana je u petak, 17. novembra 2017. godine u prostorijama Centra za zdravo starenje.