Predstava „Predzadnji put“ na teatarskoj sceni u Jelićevoj

U prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar u utorak, 24. septembra 2019. godine sa početkom u 20 sati će biti odigrana predstava „Predzadnji put“, jednog od najomiljenijih hrvatskih komičara Željka Pervana.
Predstava „Predzadnji put“ na teatarskoj sceni u Jelićevoj

Dijagnostičar i urnebesan hroničar političke i društvene zbilje karijeru komičara započeo je sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća u kultnoj emisiji Radija 101 „Zločesta djeca“.

 

Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice i njene želje da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska „koja ima 24 kilometra autoputa“ i Italija u kojoj, čuo je, „nema mita i korupcije“.

 

Komentira i akciju „Kupujte hrvatsko“. „S čim?“, pita se on, što mu je tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa?!). Nezaobilazna tema su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da svoje ribe sve znaju po imenu...

 

U predstavi „Predzadnji put“, s kojom je napunio nekoliko velikih sala koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“, verbalnim slikanjem obuhvatio je sve aspekte ljudskog postojanja i pripremio javnost za ponovni susret  sa čistim humorom bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti