Naredne sedmice započinje polaganje završnog sloja u Ulici Skenderija

Ukoliko tokom ove sedmice Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobri izmjenu režima saobraćaja, radovi na postavljanju završnog sloja asfalta duž saobraćajnice u Ulici Skenderija (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“) bi mogli započeti naredne sedmice.
Naredne sedmice započinje polaganje završnog sloja u Ulici Skenderija

-Uputili smo zahtjev prema nadležnom ministarstvu za izmjenu režima saobraćaja na osnovu čega bi četiri dana bio potpuno obustavljen saobraćaj na dijelu ove ulice, a kako bismo mogli položiti završni sloj asfalta koji nosi oznaku SMA, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“.

 

S obzirom da je ovo jedna od gradskih saobraćajnica sa najvećim intenzitetom saobraćaja apelujemo na sve vozače da imaju strpljenje jer će sa završetkom radova dobiti moderno uređenu saobraćajnicu.

 

Tokom realizacije prve faze ovog projekta, čiji su finansijeri Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo koji su izdvojili 145.000 KM, radnici građevinske firme „Grakop“ su uspjeli mašinski ukloniti oštećeni stari asfalt, ugraditi nove betonske ivičnjake sa desne strane saobraćajnice, nivelisali šahtove, slivnike i šibere za vodu, te postavili prvi nosivi sloj asfalta duž kolovoza i jedne strane trotoara.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti