Do otvaranja asfaltnih baza

Općina zahtijeva od investitora i izvođača da Kranjčevićevu dovedu u funkcionalno stanje

Zbog sve većeg interesa javnosti i brojnih upita građana upućenih načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću ovim putem obavještavamo stanovnike o toku realizacije projekta na potpunoj rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, ali i obnovi asfaltnog kolovoza i trotoara u Kranjčevićevoj ulici kao vitalnoj gradskoj saobraćajnici.

U skladu sa sporazumom o realizaciji ovog projekta zaključenim između Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS i KJKP „Vodovod i kanalizacija“, Ministarstvo se obavezalo da obezbijedi finansijska sredstva u iznosu od 1,6 miliona KM za ove radove, a KJKP „Vodovod i kanalizacija“ da ove poslove završi zaključno sa 31. martom 2020. godine.

 

Općina Centar se obavezala da će obezbijediti finansijska sredstva u budžetu za 2020. godinu za sve zemljane radove i potpunu obnovu asfaltnog kolovoza u građevinskoj sezoni 2020, a nakon završetka rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže.

 

U tom smislu je i u usvojenom budžetu za 2020. godinu planiran iznos od milion KM za potpunu obnovu Kranjčevićeve ulice.

 

S obzirom na ugovorene obaveze o vremenu izvođenja radova asfaltiranja, odnosno nemogućnosti da se asfaltiranje radi u zimskom periodu, Općina će zahtjevati od izvođača radova na rekonstrukciji mreže da nakon polaganja vodovodnih i kanalizacionih cijevi ulicu dovede u funkcionalno stanje za nesmetano odvijanje saobraćaja motornih vozila tokom zimskog perioda.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti