Općina Centar i Grad Sarajevo zajedno u projektu podrške radu Roditeljske kuće na Jezeru

Danas je u prostorijama Općine Centar upriličeno potpisivanje ugovora o partnerstvu u projektu podrške radu Roditeljske kuće na Jezeru. U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, njegova pomoćnica za lokalnu samoupravu i razvoj grada Dragana Solaković.

Pomenutim ugovorom Općina Centar iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvaja 10.000 KM za potrebe rada Roditeljske kuće na Jezeru. Navedena sredstva će prvo doznačiti na račun Grada Sarajeva za pomenutu namjenu, koja će poslije udružiti sa ostalim finansijama i uplatiti na račun Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH, koji upravlja Roditeljskom kućom na Jezeru.

 

Potpisivanju ugovora o partnerstvu je također prisustvovao i Fikret Kubat, direktor pomenutog udruženja, koji se ovom prilikom zahvalio Općini Centar, načelniku Ajnadžiću i Gradskoj upravi na dosadašnjoj sveukupnoj pomoći koju su pružili pomenutom udruženju.

 

–Velika je stvar za vas kao udruženje koje vodi ozbiljan projekat poput Roditeljske kuća da iza vašeg rada stoje institucije kakve su Općina Centar i Grad Sarajevo. Posebno me raduje činjenica da podržavaju naš rad iako djeca koja borave u Roditeljskoj kući ne dolaze sa područja ovog grada. Za drugi objekat Roditeljske kuće u Tuzli dobili smo urbanističku dozvolu i predali zahtjev za izdavanje odobrenja za građenje i očekujem da na proljeće započnemo sa radovima na izgradnji druge po redu Roditeljske kuće, kazao je Kubat.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će projekte poput Roditeljske kuće uvijek podržavati u općinskom budžetu. –Svjesni smo da korisnici ove kuće ne dolaze sa našeg područja, ali ljudskost nam ne dozvoljava da ostanemo po strani.  Zbog humane misije pomaganja teško oboljele djece i njihovih roditeljia smatram da svi nivoi vlasti trebaju podržati ovaj projekat, izjavio je načelnik nakon potpisivanja ugovora.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti