Tradicionalno druženje sa penzionisanim uposlenicima Općine Centar

Načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je danas za 89 penzionisanih uposlenika Općine upriličio tradicionalni prijem na kojem su također prisustvovali i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić i njen zamjenik Mustafa Mulić.

Ovom prilikom je Ajnadžić penzionerima uputio čestitke za vjerske praznike i Novu godinu zaželjevši im dugo zdravlje, sreću i svako dobro.

 

-Naše tradicionalno druženje je samo mali znak pažnje za vaš cjelokupni doprinos razvoju Općine. Budžet za narednu godinu je najveći do sada, te je svake godine povećavan, a veliku ulogu u tome naravno ste imali svi vi koji ste svojim vrijednim radom zadužili ovu lokalnu zajednicu. Pored velikog broja projekata koji će unaprijediti životni standard naših sugrađana želim istaći projekat izgradnje novog objekta obdaništa „Razigrani dani“ u Patriotske lige. Ovdje će osim vrtića biti smješten i Centar za zdravo starenje tako da vi možete dovesti svoju unučad u vrtić i popeti se sprat više i kvalitetno provesti svoje vrijeme u novom Centru. S obzirom na vaše iskustvo i znanje mnogo mi je stalo do vaših mišljenja, prijedloga, sugestija i kritika koje možete uputiti. Hvala vam na svemu što ste uradili i nadam se da ćemo i narednih godina u ovom broju nastaviti ovako lijepo se družiti, poručio je Ajnadžić.

 

Prisutnima se također obratila i predsjedavajuća Karačić koja je čestitala vjerske i državne praznike i istakla značaj druženja sa osobama koje su svoj radni i velikim dijelom životni vijek proveli u ovoj instituciji.

 

Današnjem prijemu su također prisustvovali i savjetnici općinskog načelnika Mustafa Resić, Osmo Babić te Bećir Sirovina, kao i pomoćnici načelnika za privredu, finansije i lokalno ekonomski razvoj, odnosno za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Fahrudin Kurtović i Jasmina Fazlić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti