Prijem za istaknute članove službi civilne zaštite

Danas je u Općini Centar upriličen prijem za najuspješnije pojedince iz službi civilne zaštite Općine Centar koji su tokom trajanja stanja izazvanog pandemijom koronavirusa dali nesebičan doprinos u borbi protiv ove zaraze.

–Pozvali smo vas kako bismo vam pokazali da cijenimo zalaganje i trud koji ste uložili u proteklom periodu, a sa ciljem što lakšeg prevazilaženja situacije uzrokovane koronavirusom, kazao je Ajnadžić.

 

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelave koji su ujedno i pripadnici Službe za zaštitu i spašavanje civilne zaštite Općine Centar Bajruš Smajić i Muhamed Barlov u proteklom periodu, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, istakli su se i u velikom broju akcija gašenja šumskih požara, kako na području općine Centar, tako i šire kao ispomoć kolegama u susjednim općinama.

 

Među najuspješnijim pojedincima su i četiri pripadnika mjesnih štabova civilne zaštite Senada Jamaković, komandant Štaba civilne zaštite u Mjesnoj zajednici “Mejtaš-Bjelave”, Kenan Riković, član Štaba civilne zaštite u Mjesnoj zajednici “Marijin dvor”; Selma Vlahovljak, komandant Štaba civilne zaštite u Mjesnoj zajednici “Pionirska dolina” i Salko Popović, komandant Štaba civilne zaštite u Mjesnoj zajednici „Koševsko brdo“. Oni su dali poseban doprinos tokom distribucije zaštitnih maski i dezinfekcionih sredstava građanima, te paketa socijalno ugroženim kategorijama i građanima starosti preko 65 godina sa područja općine Centar.

 

Osim navedenog pripadnici formiranih službi zaštite i spašavanja i članovi štabova civilne zaštite mjesnih zajednica su u vrijeme trajanja pandemije iskazali veliku požrtvovanost i učestvovali u svim aktivnostima koje su im naložene od Općinskog štaba civilne zaštite i Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti