Izgradnja vodovodne mreže na Grdonju se odvija planiranom dinamikom

Na osnovu sporazuma o finansiranju radova prve faze izgradnje vodovodne mreže u naselju Grdonj, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, koja finansira projekat u iznosu od gotovo 182.000 KM, i u ime izvođača radova i nadzora projekta Kantonalnog javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ direktor Enver Hadžiahmetović, započeli su i radovi na terenu koji se odvijaju planiranom dinamikom.
Izgradnja vodovodne mreže na Grdonju se odvija planiranom dinamikom

–U dosadašnjem toku radova na dionici od gotovo 480 metara radnici preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ su uspjeli završiti dio od 300 metara. Nakon polaganja cijevi glavne trase slijedi dezinfekcija cjevovoda, te njegovo ispitivanje na pritisak. Nakon ovoga slijedi spajanje priključaka za potrebe domaćinstava. Možemo reći da je završena dionica na najzahtjevnijem i stjenovitom terenu tako da je ostatak lakši za rad i samim tim vjerujemo da će biti ubrzana dinamika ovih radova, objasnio je Rašid Karamustafić, šef Odsjeka za investicije i komunalni razvoj Općine Centar.

 

Navedeni projekat je Općina Centar uvrstila u ovogodišnji budžet na osnovu zahtjeva građana i Savjeta Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“. Novi cjevovod je promjera 100 mm, što je prema proračunima stručnih lica dovoljno za normalno snabdijevanje vodom ovog naselja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti