Vijesti

30.01.2019.
Zbog neusvajanja budžeta Općine Centar privremeno se obustavlja izgradnja objekta vrtića „Razigrani dani“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu 30. januara 2019. godine zajedno sa svojim saradnicima obišao gradilište objekta vrtića „Razigrani dani“ u Ulici Patriotske lige do broja 46.
30.01.2019.
Utvrđen program proslave godišnjice 105. motorizovane brigade
Organizacioni odbor za obilježavanje 26. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBiH kojeg sačinjavaju predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine, te pripadnici boračkih udruženja iz Centra, a na čijem čelu je predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, održao je 30. januara 2019. godine u Općini Centar sastanak na kojem je razgovarano o protokolu aktivnosti koje će se odvijati u periodu od 6. do 17. februara.
30.01.2019.
Općina Centar Sarajevo i UNDP potpisuju ugovor kojim počinje projekat „Obrazovanje kroz aktivizam mladih u procesu izgradnje mira“ u okviru „Dijalog za budućnost“
U četvrtak, 31. januara 2019. godine u 10,30 sati u Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 33 u prizemlju) će biti potpisan ugovor između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Općine Centar, na osnovu kojeg će u okviru „Dijaloga za budućnost“ biti finansiran projekt „Obrazovanje kroz aktivizam mladih u procesu izgradnje mira“.
30.01.2019.
Uskoro obuka uposlenika Općine Centar za pisanje projekata za dobijanje sredstava iz EU i domaćih fondova
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa sekretarom Općine Jasnom Beba održao je sastanak sa uposlenicima ove lokalne zajednice zaduženim za pisanje projekata sa kojim bi aplicirali za sredstva iz EU i domaćih fondova.
29.01.2019.
Zamjena stambenog fonda prioritetni projekat na Koševskom brdu
Nastavljajući svoju praksu redovnog sastajanja i razgovora sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica iz Centra, a kako bi se bolje upoznao sa rezultatima rada općinske administracije na terenu, te aktuelnim potrebama i zahtjevima građana, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je održao sastanak sa predstavnicima Savjeta Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ sa kojima je razgovarao o realizaciji projekata na ovom dijelu općine Centar.
29.01.2019.
Od 4. do 15. februara anketiranje korisnika usluga Općine Centar
U cilju stalnog poboljšanja kvaliteta usluga koje pruža građanima, Općina Centar Sarajevo, u skladu sa normama usvojenih ISO standarda kvaliteta, redovno obavlja anketiranje korisnika njenih usluga.
28.01.2019.
Komemorativna akademija povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta
U prostorijama Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine u Sarajevu, u ponedjeljak 28. januara 2019. godine, održana je komemorativna akademija povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, koji se u svijetu svake godine obilježava 27. januara, na dan kada su savezničke snage 1945. godine oslobodile koncentracioni logor Auschwitz-Birkenau, najveći i najstrašniji logor nacističke Njemačke.
28.01.2019.
U februaru počinje sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta
Tjelesna aktivnost kod djece utiče na zdravlje i predstavlja prevenciju razvoju rizičnih faktora prilikom odrastanja. Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i ove godine nastavlja realizaciju sportsko animacijskog programa za djecu predškolskog uzrasta.
28.01.2019.
U subotu, 9. februara u Mjesnoj zajednici „Ciglane“ audicija za studio horskog pjevanja
Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva za realizaciju besplatnih projekata za mlade. Ova lokalna zajednica u okviru Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ čiji je i osnivač, dugi niz godina kvalitetno planira kako da mladi provedu svoje slobodno vrijeme, ustupajući im na raspolaganje prostorije, tehničke mogućnosti i stručnu podršku kroz projekte iz domena obrazovanja i kulture.
25.01.2019.
Obilježena prva godišnjica rada Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju
U prostorijama u ulici Valtera Perića 3 sinoć je obilježena prva godišnjica rada Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju.
25.01.2019.
Ajnadžić i Hulusić razgovarali o zajedničkim projektima Općine i Zavoda za izgradnju
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima održao je u četvrtak, 24. januara 2019. godine radni sastanak sa predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo na čelu sa direktorom Mirzom Hulusićem.
25.01.2019.
Načelnik Ajnadžić razgovarao sa članovima Savjeta novoformirane MZ „Nahorevo“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je 24. januara 2019. godine Mjesnu zajednicu „Nahorevo“ gdje se susreo sa članovima Savjeta ove mjesne zajednice.
25.01.2019.
U Centru kulture i mladih od 31. januara radionica estetike i kulture življenja
Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva za realizaciju besplatnih projekata za mlade. Ova lokalna zajednica u okviru Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ čiji je i osnivač, dugi niz godina kvalitetno planira kako da mladi provedu svoje slobodno vrijeme, ustupajući im na raspolaganje prostorije, tehničke mogućnosti i stručnu podršku kroz projekte iz domena obrazovanja i kulture.
25.01.2019.
Večeras monodrama „CABAres CABArei“ Zijaha Sokolovića na sceni u Jelićevoj
Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, organizuje u petak, 25. januara 2019. godine izvođenje urnebesne monodrame „CABAres CABArei“, koju igra bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra kulture i mladih (Jelića 1) sa početkom u 19.30 sati.
24.01.2019.
Radovi na uređenju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu odvijaju se planiranom dinamikom
U okviru priprema za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji će se u februaru ove godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu intenzivirani su radovi na uređenju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu na kojem je planirano svečano otvaranje ove manifestacije.
24.01.2019.
Općina Centar provodi aktivnosti na realizaciji projekta „Škola u prirodi“ na Mrkovićima
Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar pokrenula je postupak za realizaciju projekta buduće „Škole u prirodi“ na Mrkovićima, uz definisanje kapaciteta sa aspekta prostornih i finansijskih mogućnosti.
24.01.2019.
U februaru u FIS-u počinje besplatna škola gimnastike za osnovce
U drugoj polovini februara 2019. godine počinje besplatna škola gimnastike za učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa područja općine Centar, projekt koji dugi niz godina uspješno organizira Općina Centar u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju – javnom ustanovom čiji je Općina osnivač.
24.01.2019.
U subotu u Jelićevoj retrospektivna izložba bosanskohercegovačkih fotografa
U Centru kulture i mladih, javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar, jučer je održana press konferencija u povodu retrospektivne izložbe bosanskohercegovačkih fotografa, kao dio projekta foto galerije Jelićeva.
23.01.2019.
Obilazak radova na uređenju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu
U okviru priprema za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji će se ove godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu intenzivirani su radovi na uređenju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu na kojem je planirano svečano otvaranje ove manifestacije.
23.01.2019.
Prva godišnjica rada Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju
U četvrtak, 24, januara 2019. godine u 17 sati u prostorijama u ulici Valtera Perića 3 će biti obilježena prva godišnjica rada Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju. Obilježavanju ove godišnjice će prisustvovati i predstavnici Općine Centar predvođeni načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem.