Kurs italijanskog jezika u Centru kulture i mladih Općine Centar

Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ obavještava sve zainteresovane da je u toku prijava za pohađanje kursa italijanskog jezika „Ciao Italia“.
Kurs italijanskog jezika u Centru kulture i mladih Općine Centar

Kako je navela Adelisa Mašić, voditeljica kursa, sa polaznicima će raditi na osnovnim gramatičkim cjelinama, koje uključuju abecedu, pravila čitanja te osnove vokabulara. –Po završetku ovog kursa polaznici dobijaju certifikate o završenom A1 nivou znanja  italijanskog jezika. Za ovaj kurs nije važno predznanje jezika, a dobna granica polaznika je od sedam do 77 godina, zato što za učenje bilo kojeg stranog jezika godine života nisu bitne, poručuje Mašić.

 

Na ovom kursu osim usvajanja elementarnog znanja iz italijanskog jezika polaznici će također biti upoznati i sa italijanskom kulturom i historijom, te razvijanjem komunikacijskih vještina.

 

Svi zainteresovani više informacija, te mogućnost prijave mogu dobiti putem web stranice Centra kulture i mladih: www.centarkulture.ba, ili na mail: info@centarkulture.ba kao i na brojeve telefona +387 33 23 25 94, +387 33 23 25 95.

 

Vrijeme trajanja kursa je 13 sedmica.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti