Do kraja sedmice otvoren je likovni konkurs „Studentski dani 2020“

Svi zainteresovani studenti završnih godina akademija likovnih umjetnosti iz cijele Bosne i Hercegovine do kraja ove sedmice imaju rok za prijavu svojih radova na likovni konkurs „Studentski dani 2020“.
Do kraja sedmice otvoren je likovni konkurs „Studentski dani 2020“

Jedan od članova stručne komisije, koja će ocjenjivati pristigle likovne radove na temu „Čiji je to grad?“, je i akademski kipar Admir Halilović, rođen 1976. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti na Univerzitetu u Sarajevu 2004. godine. Od 2005. godine radi kao slobodni umjetnik, umjetnički direktor u galeriji "Boris Smoje", nastavnik, organizator događaja, scenograf. Istovremeno, tokom posljednjih 15 godina djelovao je kao slikar, kipar i promotor likovne umjetnosti. Aktivan je član Udruženja likovnih umjetnika BiH od 2004. Živi i radi u Sarajevu.

 

 

Najpoznatiji je po svojim slikama na kojima kombinira životinjsku simboliku sa kolažima poznatih javnih ličnosti, pokušavajući usmjeriti pažnju javnosti i podići svijest o važnosti likovne umjetnosti. Halilović je svestran umjetnik i njegov rad uključuje slikanje različitim tehnikama (suhi pastel, kolaž, akril i ulje na platnu), kao i kiparstvo sa metalom, žicom i poliestrom. Njegova umjetnička djela prikazana su na nekoliko kolektivnih izložbi u Evropi (uključujući Sarajevo, Pariz, Bremen). Dizajnirao je i kreirao nekoliko prilagođenih skulptura (uključujući nagrade za Teatar Hair Show u Sarajevu i nagradu „Ekrem Tinjak“ za novinarstvo). Također je bio aktivan učesnik brojnih dobrotvornih izložbi i aukcija u svom rodnom gradu.

 

Pokrovitelji projekta su Općina Centar Sarajevo, IuteCredit BiH i Svjetlostkomerc Sarajevo. Propozicije konkursa, prijavni obrazac i informacije o nagradama potražite na www.centarkulture.ba. Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti putem e-maila info@centarkulture.ba ili na brojeve telefona +387 33 23 25 94 i +387 33 23 25 95.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti