Deset dana preostalo do kraja roka za prijavljivanje na likovni konkurs „Čiji je to grad?“

Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ koja je u okviru projekta Studentski dani 2020 pokrenula četvrti po redu nagradni konkurs na temu „Čiji je to grad?’“, obavještava sve zainteresovane da je preostalo još deset dana za prijavu na ovaj konkurs koji je otvoren do 20. decembra.
Deset dana preostalo do kraja roka za prijavljivanje na likovni konkurs „Čiji je to grad?“

Na ovaj konkurs se mogu prijaviti studenti završnih godina akademija likovnih umjetnosti iz cijele Bosne i Hercegovine. Među članovima žirija koji će ocjenjivati pristigle radove se nalazi i kustosica i historičarka umjetnosti Gabriela Manda Seith, koja trenutno živi u Sarajevu. U sklopu svoje disertacije na Slobodnom univerzitetu u Berlinu istraživala je duboke promjene u savremenoj bosanskoj umjetnosti od 1980. do početka 2000. razmatrajući transformacije u institucionalizmu, komodifikaciji i globalizaciji umjetnosti. Magistrirala je Kulturni menadžment i obrazovanje na Hochschule Niederrheinu, a diplomirala Povijest umjetnosti na Univerzitetu Ludwig Maximilian u Münchenu. Suvoditeljica je projekta Up in Arms (Berlin, 2019.), koji je trgovini oružjem pristupio kroz umjetničku i aktivističku leću. Pored ostalih kustoskih projekata, radila je na organizaciji i upravljanju umjetničkim projektima, te uređivanju i muzejskom obrazovanju.

 

Pokrovitelji projekta su Općina Centar Sarajevo , IuteCredit BiH i Svjetlostkomerc.

 

Propozicije konkursa, prijavni obrazac i informacije o nagradama potražite na www.centarkulture.ba, dok sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila info@centarkulture.ba ili na brojeve telefona +387 33 23 25 94, +387 33 23 25 95.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti