Sutra na programu Festivala bajke kiparska radionica „Skulpture u sapunu“

Prema programu šestog po redu Festivala za djecu i odrasle, koji je započeo 18. decembra ove godine, za sutra je planirano održavanje kiparske radionice pod nazivom „Skulpture u sapunu“. Ovu radionicu vodi Sanela Husić-Musabašić, ilustratorica, slikarica i kiparica.
Sutra na programu Festivala bajke kiparska radionica „Skulpture u sapunu“

 

U Sarajevu je završila primijenjeno slikarstvo u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti, a potom i studij kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti. Bavi se ilustriranjem knjiga za djecu, a njene ilustracije su se našle u brojnim pričama, bajkama i pjesmama. Članica je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti BiH i Udruženja Bajka.

 

 

U srijedu 23. decembra naša bh. glumica Tatjana Šojić će u okviru radionice Vuneno pozorištance izvesti rusku narodnu bajku „Snježna djevojčica“, dok će Suzana Dedić čitati „Priče iz Biblioteke Sarajeva“ u četvrtak 24. decembra ove godine.

 

 

Za petak 25. decembra Sarah Abušarar iz Kanade će djeci i odraslima izvesti hrvatsku narodnu bajku „Najbolja želja“.

 

 

Sve predstave i radionice počinju u 9.30 sati. Zbog vanredne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa ovogodišnji festival će biti online karaktera, tako da svi mlađi i stariji ovu radionicu, kao i ostale predstave, mogu pratiti putem facebook stranica „Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ (https://www.facebook.com/sarajevocentarkulture) i Udruženja za podršku obrazovanja, odgoja, kulture i tradicije „Bajka“ (https://www.facebook.com/bajka.bih), koji su realizatori festivala.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti