Od danas u Općini Centar omogućena predaja zahtjeva elektronskim putem

Kako je i bilo najavljeno krajem prošle sedmice, na inicijativu načelnika Općine Centar Srđana Mandića, a zbog pogoršane epidemiološke situacije, od danas je u ovoj lokalnoj zajednici omogućena predaja zahtjeva za upravno rješavanje putem elektronske pošte.
Od danas u Općini Centar omogućena predaja zahtjeva elektronskim putem

Uzevši u obzir postojeći zakonski okvir, ovim projektom nisu obuhvaćene sve općinske službe, nego samo određeni postupci gdje god je to moguće u skladu sa vrstom zahtjeva.

 

Putem ovog pilot projekta naši sugrađani putem obrazaca, koje mogu pronaći na web stranici Općine Centar, imaju mogućnost da upute svoj zahtjev na e-mail adrese općinskih službi.

 

U cilju što boljeg i efikasnijeg rada, informatičari Općine Centar u saradnji sa općinskim službama tokom vikenda su radili na tehničkoj realizaciji ovog projekta te izradili uputstvo za postupanje. Općina će kontinuirano raditi na unaprjeđenju postojećeg sistema.

 

Na web stranici Općine Centar u rubrici Elektronski formulari dostupni su obrasci raspoređeni po službama kao i e-mail adrese službi na koje se šalju popunjeni obrasci i dodatna dokumentacija (http://www.centar.ba/stranica/elektronski-formulari)

 

Procedura:

- Preuzmite odgovarajući obrazac (download)

- Popunite ga (elektronski ili ručno), odštampajte i potpišite

- Skenirajte ili fotografišite potpisani obrazac zahtjeva, kao i priloženu dokumentaciju

- Pošaljite ga na definisanu e-mail adresu, zajedno sa traženom dokumentacijom

 

Dalju komunikaciju će voditelj postupka vršiti putem e-maila ili telefonom. Na kraju, voditelj postupka će vas kontaktirati da pristupite preuzimanju orginalnog akta u prostorijama Općine, kada ste dužni dostaviti na uvid orginalnu dokumentaciju, po uputama voditelja postupka, te dostaviti dokaze o plaćenoj administrativnoj taksi.

 

Tehničke informacije:

- dostava dokumenata u PDF i JPEG formatu

- slanje jedne poruke je ograničeno na 15 MB

- antivirusni program može onemogućiti prijem nepouzdaniH mailova

- po uspješnom prijemu e-maila, dobit ćete povratnu poruku

 

Korisnicima usluga još jednom upućujemo apel, da zbog lične sigurnosti, reduciraju svoje dolaske u Općinu, te da se prije dolaska u ovu lokalnu zajednicu informišu o svim pitanjima i zahtjevima putem emaila ili brojeva telefona koji se nalaze na sljedećem linku http://www.centar.ba/stranica/opcinske-sluzbe

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti