Vijesti

09.04.2019.
OPĆINA IZDVOJILA 93.145 KM
Počela realizacija treće faze sanacije Ulice Armije RBiH na Kromolju
Sa poboljšanjem vremenskih prilika stečeni su uslovi za početak realizacije treće faze sanacije Ulice Armije RBiH na Kromolju.
09.04.2019.
POČINJE ANKETIRANJE GRAĐANA NA LOKALITETU „ZUKO DŽUMHUR“
Općina Centar želi graditi novo naselje
Na javnoj tribini o projektu izgradnje naselja na lokalitetu „Zuko Džumhur“ koja je održana 6. marta 2019. godine u prostorijama Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ donesen je zaključak da se izvrši anketiranje vlasnika stanova i nosilaca stanarskog prava u obuhvatu navedenog naselja.
09.04.2019.
OPĆINSKE STIPENDIJE ZA UČENIKE I STUDENTE
Objavljena preliminarna lista kandidata za općinske stipendije
Nakon što je Služba Općine Centar za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti izvršila obradu svih prijava kandidata za dodjelu stipendija Općine Centar, utvrđena je preliminarna lista izabranih kandidata za stipendiranje u školskoj 2018/2019. godini.
09.04.2019.
OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA ZDRAVLJA
U Centru za zdravo starenje predavanje na temu „Epidemiološki aspekt i vakcinacija“
U povodu obilježavanja Svjetskog dan zdravlja, u prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar (Maršala Tita 12) u srijedu, 10. aprila 2019. godine sa početkom u 16 sati biće održano predavanje na temu „Epidemiološki aspekt i vakcinacija“, a u organizaciji Zdravstvenog savjeta Općine Centar.
09.04.2019.
Održana 35. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Općinsko vijeće Centar održalo je 35. redovnu sjednicu 8. aprila 2019. godine. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Vijeća.
08.04.2019.
POVODOM SVJETSKOG DANA ROMA PRIJEM U OPĆINI CENTAR
Zajedno možemo realizovati mnoge projekte
Povodom 8. aprila - Svjetskog dana Roma, u prostorijama Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je predstavnike Roma sa područja općine Centar, Edvarda Sejdića i Muhameda Hasanovića.
08.04.2019.
PODRŠKA OBRAZOVNOM SISTEMU
Mašinskom fakultetu Općina Centar donirala 10.000 maraka
Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.
08.04.2019.
FINANSIRANJE PROJEKATA NEVLADINIH ORGANIZACIJA
Javni poziv za podršku iz budžeta Općine Centar
08.04.2019.
Načelnik Ajnadžić i ministar Bašić razgovarali o zajedničkim projektima
U prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima Ministarstva privrede Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Harisom Bašićem.
06.04.2019.
Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva položeno cvijeće na spomen-obilježja
Obilježavajući 6. april – Dan Grada Sarajeva i Dan oslobođenja Sarajeva od fašizma tokom Drugog svjetskog rata, te početka rata i višegodišnje opsade grada 1992. godine, delegacije svih nivoa vlasti, boračkih udruženja, sugrađani te predstavnici gradova-prijatelja Sarajeva posjetili su 6. aprila 2019. godine mezarje Kovači, te nekoliko spomen-obilježja i gradskih grobalja gdje su polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast svim stradalim tokom protekla dva rata.
05.04.2019.
Polaganjem cvijeća započelo obilježavanje 6. aprila – Dana grada Sarajeva
Povodom obilježavanja 6. aprila – Dana Grada Sarajeva i Dana oslobođenja Sarajeva od fašizma tokom Drugog svjetskog rata, te početka krvavog rata i višegodišnje opsade Sarajeva 1992. godine, delegacije više nivoa vlasti, boračkih udruženja i građani posjetili su 5. aprila 2019. godine nekoliko lokacija gdje su polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast svim stradalima tokom protekla dva rata.
05.04.2019.
Odgovor KJKP Vodovod i kanalizacija
Gradski vodovodni i kanalizacioni sistem je nadležnost ViK-a a ne Općine
S ciljem istinitog informisanja javnosti načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić uputio je otvoreno pismo upravi KJKP Vodovod i kanalizacija i medijima, a nakon reagiranja ovog preduzeća koje je objavljeno u sredstvima informisanja:
05.04.2019.
Poziv građanima za učešće u humanitarnoj akciji
Općina Centar Sarajevo u proteklom periodu provela je nekoliko humanitarnih akcija sa ciljem prikupljanja pomoći za najugroženije kategorije stanovništva.
05.04.2019.
Upriličena izložba „Čisto i lijepo moje Sarajevo“
Povodom Dana Grada Sarajeva u četvrtak, 4. aprila 2019. godine u galeriji Roman Petrović održana je izložba pod nazivom „Čisto i lijepo moje Sarajevo“, koju je priredio akademski slikar i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Haljevac, a u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika BiH.
05.04.2019.
Početkom naredne sedmice biće održana redovna sjednica Općinskog vijeća
Redovna 35. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u ponedjeljak, 8. aprila 2019. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
04.04.2019.
Inicijative za imenovanje parkova po Safetu Isoviću, Kemalu Montenu i Jeleni Vitas
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, u četvrtak, 4. aprila 2019. godine, uručio je predsjednici Komisije Općinskog vijeća Centar za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti Veri Brigić dvije vlastite inicijative za imenovanje parkova na području središnje gradske općine koje će biti upućene u dalju proceduru. Inicijative su upućene u skladu sa članom 2. Pravilnika o utvrđivanju ili promjeni imena ulica, trgova, parkova, mostova, institucija, ustanova, naselja, lokaliteta i drugih objekata na području općine Centar.
04.04.2019.
Ajnadžić posjetio najstariju stanovnicu općine Centar
Danas je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima posjetio najstariju stanovnicu općine Centar Raziju Hadžimulić u njenom domu u Ulici Ferhadija.
04.04.2019.
Načelniku Ajnadžiću uručene preporuke lokalnih dijaloških platformi
U Općini Centar u četvrtak, 4. aprila 2019. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa predstavnicima Centra za promociju civilnog društva na kojem je razgovarano o saradnji i na kojem su načelniku uručeni prioriteti i preporuke lokalnih dijaloških platformi za donošenje mjera praktične politike.
04.04.2019.
Održana međunarodna konferencija „Solid.Forum – Forum socijalne solidarnosti“
U okviru projekta „Solid.Forum – Forum socijalne solidarnosti“ kojeg provodi Grad Zagreb kao nositelj projekta u partnerstvu sa Općinom Centar Sarajevo održana je istoimena međunarodna konferencija u Zagrebu. Projekat finansira Europska unija iz programa „Europa za građane“ sa 12.095 eura.
03.04.2019.
Učenici uredili botanički kutak na Soukbunaru
U prisustvu predstavnika Općine Centar koje je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ i članova Savjeta Mjesne zajednice „Soukbunar“, učenici Osnovne škole „Hasan Kaimija“ sa Soukbunara zajedno sa njihovim nastavnicima su zasadili i hortikulturno uredili mali „botanički kutak“ na lokaciji starog vodovodnog rezervoara u Ulici Soukbunar preko puta brojeva 195 i 197.