Započela dodatna deratizacija na području općine Centar

Tokom jučerašnjeg dana radnici firme „Sanitacija“ d.o.o., koji imaju potpisan ugovor za izvođenje poslova deratizacije u Kantonu Sarajevo, su započeli dodatnu deratizaciju na području općine Centar.

Pod stručnim nadzorom Radne jedinice za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, dopunska deratizacija je započela na području Mjesne zajednice „Ciglane“ i biće obuhvaćene mjesne zajednice sa Centra: Bardakčije, Betanija, Breka, Crni vrh-Gorica, Džidžikovac-Koševo I, Koševsko brdo, Koševo II, Marijin dvor, Mejtaš-Bjelave, Nahorevo, Soukbunar, Šip i Trg oslobođenja-Centar.Okončanje radova na dodatnoj deratizaciji je planirano do kraja ove sedmice.

 

Lista sa spiskom desetina lokacija, u pomenutim mjesnim zajednicama, na koje će biti postavljena sredstva za uništavanje štetnih glodavaca je napravljena na osnovu prijave naših sugrađana sekretarima mjesnih zajednica, dok je Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar, objedinila sve podatke i proslijedila ih Zavodu za javno zdravstvo Kantona Sarajevo. Pomoć pri utvrđivanju lokacija timu za deratizaciju pružaju sekretari mjesnih zajednica koji bolje poznaju teren u općini Centar.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti