Vijesti

05.07.2019.
MEMORIJALNI CENTAR POTOČARI
Predstavnici Općine Centar posjetili Srebrenicu
Delegacija Općine Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, u četvrtak, 4. jula 2019. godine boravila je u posjeti Srebrenici, gdje su položili cvijeće na spomen-obilježje, te minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast svim žrtvama genocida počinjenog u julu 1995. godine.
05.07.2019.
Općina Centar podržala projekt „Čepoćilim“ koji će biti postavljen na Ciglanama
Umjetnički eksponat ''Čepoćilim'' koji je napravljen od plastičnih čepova kao mozaik sa šarom bosanskog ćilima bit će postavljen kao stalna postavka na Ciglanama kod kosog lifta u ulici Husrefa Redžića.
05.07.2019.
Više od 700 penzionera sa Centra se prijavilo za jednodnevni izlet u Ajdinoviće
Zbog velikog interesovanja penzionera sa područja općine Centar za jednodnevni izlet u Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići u općini Olovo, organizovani odlazak je podijeljen u dvije grupe.
04.07.2019.
Održano predavanje za volontere i nove uposlenike Općine
U okviru programa stručnog usavršavanja uposlenika Općine Centar, Služba za javne nabavke, zajedničke poslove i informatiku organizovala je za novoprimljene volontere i uposlenike koji rade u općinskim službama predavanje o informacionom sistemu Općine Centar.
04.07.2019.
Kamena kocka će ponovo biti postavljena u Ulici kralja Tvrtka
Od početka sedmice kako su započeli radovi na rekonstrukciji Ulice kralja Tvrtka na Marijin dvoru uklonjena je stara kamena kocka, koja će biti vraćena na kraju radova, te je započeto uklanjanje postojeće podloge.
04.07.2019.
Općina Centar i Ministarstvo privrede KS nastavljaju projekt regulacije Koševskog potoka
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je sa ministrom privrede Kantona Sarajevo Harisom Bašićem i direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirzom Hulusićem sporazum o sufinansiranju projekta regulacije riječnih korita na području općine Centar.
04.07.2019.
Općina Centar nastavlja finansijski podržavati rad KJKP „Pokop“
U prostorijama Općine Centar u utorak, 2. jula 2019. godine upriličeno je potpisivanje ugovora o sufinansiranju projekta uređenja mrtvačnice na groblju Bare kojim upravlja Kantonalno javno komunalno preduzeće „Pokop“.
03.07.2019.
ZAHVALJUJUĆI PROJEKTU „365 SPORT PLUS“
Dječaci besplatne škole fudbala učesnici turnira
Jedan od prioriteta Općine Centar jeste ulaganje u sport. Mnogobrojni realizovani projekti u proteklom periodu su pokazali da središnja sarajevska Općina želi pomoći razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
03.07.2019.
Dogovorena rekonstrukcija Kranjčevićeve ulice
Na sastanku koji je organizovan u Općini Centar na kome su prisustvovali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i kantonalni ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić, te direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Enver Hadžiahmetović razgovarano je o velikim infrastrukturnim projektima koji mogu biti realizovani na području centralne gradske općine.
03.07.2019.
Saradnja Općine Centar i Ambasade Narodne Republike Kine u BiH
Ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini NJ.E. Ji Ping u utorak, 2. jula 2019. godine je zajedno sa načelnikom Općine Centar dr. Nedžadom Ajnadžićem posjetio Javnu ustanovu „Centar kulture i mladih Općine Centar“ gdje ih je ugostio direktor Armin Omerović.
03.07.2019.
Općina Centar podržala projekt „Čepoćilim“ koji će biti postavljen na Ciglanama
Umjetnički eksponat ''Čepoćilim'' koji je napravljen od plastičnih čepova kao mozaik sa šarom bosanskog ćilima bit će postavljen kao stalna postavka na Ciglanama kod kosog lifta u ulici Husrefa Redžića.
02.07.2019.
Zagrijavanje prostorija najveći problem u školama
Općina će pomoći uvođenje kotlovnica na ekološki prihvatljiva goriva
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa 11 direktora osnovnih škola koje se nalaze na području ove lokalne zajednice, te direktorima Centra za sport i rekreaciju i Centra kulture i mladih.
02.07.2019.
ZAJEDNIČKI PROJEKAT OPĆINE CENTAR I KANTONA SARAJEVO
Potpisan okvirni sporazum za izgradnju bloka C na objektu osnovne škole na Šipu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić i direktor firme „Unigradnja“ d.d. Sarajevo Mustafa Duraković potpisali su u utorak, 2. jula 2019. godine Okvirni sporazum za izvođenje radova izgradnje druge faze objekta osnovne škole na Šipu – Blok C.
02.07.2019.
Općina Centar uklanja nelegalna parkirališta
Kampanja vraćanja javnih površina pješacima u punom zamahu
Saobraćaj u mirovanju je jedan od gorućih problema glavnog grada Bosne i Hercegovine. Uzmemo li u obzir da su na području općine Centar smješteni svi značajniji administrativni, poslovni, kulturni, obrazovni, zdravstveni, trgovinsko-uslužni i sportski objekti, potpuno je razumljivo što je u ovoj lokalnoj zajednici ovaj problem i najizraženiji.
02.07.2019.
Uposlenici Općine Centar učestvuju u organizaciji obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici
Po nalogu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, uposlenici i volonteri ove lokalne zajednice će učestvovati u organizaciji obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.
01.07.2019.
Počinje izgradnja bloka C na objektu osnovne škole na Šipu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Unigradnja“ d. d. Sarajevo Mustafa Duraković će u utorak, 2. jula 2019. godine u 9 sati u Općini Centar (sala 33) potpisati Okvirni sporazum za izvođenje radova izgradnje druge faze objekta osnovne škole na Šipu – Blok C.
01.07.2019.
Izmjene i dopune Regulacionog plana „Koševsko brdo“
U prostorijama Mjesna zajednice „Koševsko brdo“ načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, održao je sastanak sa stanovnicima Ulice Marija Mikulića.
01.07.2019.
Parkirana vozila ometaju izvođača radova
Započeli radovi na rekonstrukciji Ulice kralja Tvrtka
Kako je najavljeno pripremni radovi na rekonstrukciji Ulice kralja Tvrtka na Marijin dvoru započeli su danas.
01.07.2019.
Naredne sedmice počinje projekat „Fitness ljeto 2019“
Općina Centar u saradnji sa Udruženjem građana „Klub sporta Fit & Fun“ u periodu od 8. do 31. jula 2019. godine na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ na Koševu realizuje projekat pod nazivom „Fitness ljeto 2019“.
01.07.2019.
Kontrola higijenske ispravnosti pitke vode na lokalnim vodovodima
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo Aida Pilav potpisali su ugovor na osnovu kojeg Općina u 2019. godini finansira, a Zavod radi analizu, ispitivanje i kontrolu vode na šest lokalnih vodovoda u Nahorevu i Mrkovićima: Stijena, Muharemovići, Kokorevac, Brda, Radava i Čavljak.