PROGLAŠENJEM POBJEDNIKA I DODJELOM PEHARA I NAGRADA ZATVOREN TENISKI TURNIR "OPEN RCT BARCELONA 1899 – SARAJEVO 2021"

Pobjednik teniskog turnira "Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2021" je Marko Maksimović iz BiH

Danas je na teniskim terenima „Koševo“ zvanično okončan 25. po redu teniski turnir "Open RCT Barcelona 1899 - Sarajevo 2021"- Memorijal Namik Terzimehić i Juan Antonio Samaranch.

Pehare i nagrade najboljim učesnicama je uručio Santiago Tintore, izaslanik gradonačelnice Barcelone i sin počasnog predsjednika Kraljevskog teniskog kluba „Barcelona 1899“ i počasnog građanina Sarajeva  Juan Maria Tintorea, koji je najzaslužniji da ovaj turnir bude uvršten u prvu jakosnu grupu u kalendaru "Tennis Europe".

 

Prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila je teniserka iz Ukrajine Anastasiia Firman koja je u finalu savladala teniserku iz Slovačke Karolinu Krajmer.

 

Najboljim teniserima ovog turnira pehare i nagrade je uručio predsjednik Kraljevskog teniskog kluba „Barcelona 1899“ Josep Jordi Cambra Sanchez. U kategoriji muškaraca prvo mjesto osvojio je teniser iz  Bosne i Hercegovine Marko Maksimović savladavši u finalnom meču tenisera iz Crne Gore Milana Ristova.

 

S obzirom da se ovaj turnir nalazi u prvoj jakosnoj grupi u kalendaru "Tennis Europe", nastup na turniru je bila jedinstvena prilika mladim teniserima osvajanje značajnih bodova koji ulaze na zvaničnu listu.

 

U svom obraćanju prisutnima Tintore i Jordi Cambra su kazali da su zadovoljni organizacijom ovog turnira gdje su uživali u dobroj i fair play igri mladih tenisera i smatraju da će ova sportska manifestacija, koja povezuje pobratimske gradove Sarajevo i Barcelonu, svake godine biti sve  bolja.

 

Turnir je okupio 150 učesnika do 16 godina iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Italije, Rusije, Bjelorusije, Mađarske, Srbije, Rumunije, Ukrajine, Hrvatske, Slovenije, Švicarske, Turske, Grčke, Austrije, Poljske, Crne Gore, Francuske, Češke, Latvije, Holandije, Portugala, Velike Britanije, Slovačke, Bugarske, Makedonije, Belgije i Sjedinjenih Američkih Država. 

 

Jedan od pokrovitelja turnira je i Općina Centar koja je putem svoje Javne ustanove „Centar za spot i rekreaciju“, koja upravlja teniskim terenima, ustupila bez naknade terene na Koševu.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti