ZDRAVSTVENI SAVJET OPĆINE CENTAR ORGANIZOVAO NOVU EDUKATIVNU RADIONICU

U Centru za zdravo starenje „Razigrani dani“ održano predavanje iz prve pomoći

Danas je Zdravstveni savjet Općinskog vijeća Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“u Centru za zdravo starenje „Razigrani dani“ (Ulica Patriotske lige 35) organizovao edukativnu radionicu na temu „Prva pomoć (PP) i samopomoć (SP) za osobe s oštećenim ili izgubljenim sluhom“.

Edukatori su bili Aida Gavranović, voditeljica edukativnog odjela i Mujo Subašić, magistar njege i terapije iz JU „Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“. Za potrebe lakšeg razumijevanja predavanja Zdravstveni savjet Općine Centar je obezbijedio tumača znakovnog jezika. Današnje predavanje je organizovano s ciljem upoznavanja sugrađana sa značajem pružanja prve pomoći u spašavanju života ili sprječavanja nastanka težih oblika invaliditeta do prvog medicinskog zbrinjavanja.

 

- Ovo je jedna u nizu radionica koje organizuje Zdravstveni savjet  među kojima želim istaći projekat očuvanja mentalnog zdravlja osoba treće životne dobi, kao i radno aktivnog stanovništva te najmlađe populacije, dok u planu imamo realizaciju projekta prevencije karcinoma dojke kao i organizaciju obilježavanja Svjetskog dana farmaceuta, objasnila je dr. Dubravka Galić, koordinatorica i voditeljica radionice u ime Zdravstvenog savjeta Općine Centar. Današnjem predavanju su također prisustvovali i Tea Dreković iz Zdravstvenog savjeta kao i članovi Gorske službe spašavanja „Trebević“.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti