Radovi na asfaltiranju dijela Ulice Gornji Kromolj

Početkom ove sedmice započeli su radovi na sanaciji dijela Ulice Gornji Kromolj na dionici koja vodi od broja 24 prema naselju Nahorevo (Mjesna zajednica „Betanija“).

Radove finansira Općina Centar iz čijeg budžeta je za ovu namjenu izdvojeno 139.780 KM.

 

Nakon proveden procedure javnih nabavki kao najpovoljniji ponuđač je odabrana građevinska firma „Grakop“ iz Kiseljaka sa kojom je potpisan ugovor o izvođenju radova. –U ovaj fazi radova pripremnih i zemljanih radova uklanjamo stari oštećeni asfalt na kolovozu kao i staru podlogu umjesto koje postavljamo novu sa tamponom. Također je planirano ugradnja adekvatne odvodnje sa izradom novih slivnika i šahtova. te 500 metara novih betonskih ivičnjaka. Prije postavljanja novog asfalta na površini od 1.700 metara kvadratnih uradićemo nivelaciju postojećih šahtova i šibera za vodu, objasnio je Adnan Orhan rukovodilac gradilišta iz firme „Grakop“.

 

Prema popisanom ugovoru rok za završetak radova na dionici pomenute ulice dužine 140 metara je 90 dana, dok je za nadzor zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Osim navedenog projekta na području Mjesne zajednice „Betanija“ također su aktualna još dva projekta sanacije saobraćajnice i to u  Ulici Kromolj od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige, te u Ulici Armije RBiH od raskrsnice sa Ulicom Kenana Brkanića, obje ove dionice su duge po 500 metara.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti