Održana tematska sjednica Općinskog vijeća

Izvještaj ad hoc komisije prezentiran vijećnicima

Općinsko vijeće Centar održalo je u četvrtak tematsku sjednicu na kojoj je prezentirana Informacija o Izvještaju o utvrđenom stanju povodom Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski centar Marijin dvor“- lokalitet Hastahana, Odluke o usvajanju izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski centar „Marijin dvor“-lokalitet Hastahana i Odluke o provođenju izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski centar Marijin dvor“- lokalitet Hastahana te predmetu „Korekcija Regulacionog plana Marijin dvor faza II“.

 Sjednicu je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.

Vijećnicima se ovom prilikom obratio načelnik Općine Centar Srđan Mandić, a sa sadržajem izvještaja Vijeće su upoznali članovi ad hoc komisije Nermin Šehović i Lejla Brčić.

Na sjednici su se obratili i predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Marijin dvor“ Zvonko Bošnjak, predstavnica Udruženja „Hastahana park“ Sabina Nikšić, predstavnica Asocijacije arhitekata u BiH Nejra Durmišević i zastupnica Centralne banke BiH Naida Čustović.

Nakon rasprave Vijeće je informaciju primilo k znanju, a informacija koja je prezentirana Općinskom vijeću će biti proslijeđena i nadležnim kantonalnim i federalnim institucijama.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti