Besplatna škola gimnastike za učenike osnovnih škola

Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ u saradnji sa Službom za boračko – invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar organizuje besplatnu školu gimnastike za učenike osnovnih škola sa područja općine od I do VIII razreda.
Besplatna škola gimnastike za učenike osnovnih škola

Nakon završetka ljetnog raspusta nastavlja se realizacija projekta koji ima za cilj da se učenici osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo besplatno uključe u vannastavne aktivnosti kako bi se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara uticalo na njihovo zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj, te spriječili deformiteti kičme do kojih može doći uslijed dugotrajnog sjedenja u školskim klupama.

 

Treninzi se odvijaju u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) četiri puta sedmično, i to utorkom i petkom u 9 i 14 sati. Časove vode stručni nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

 

Upis će se vršiti u periodu održavanja treninga.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona  033/268-760, u prostorijama JU „Centar za sport i rekreaciju“ (Mis Irbina 10/2 Sarajevo).

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti