OPĆINA CENTAR DRUGU GODINU ZAREDOM LIDER U ZAPOŠLJAVANJU MLADIH

Načelnik Mandić preuzeo priznanje u kategoriji Lider u oblasti zapošljavanja mladih

Jučer je u okviru projekta „Fakat je vakat za mlade 2.0“, kojeg realizuju Vijeće mladih Federacije Bosne i Hercegovine zajedno sa Omladinskim savjetom Republike Srpske i Vijećem/Savjetom mladih Brčko distrikta BiH, održan završni događaj pod nazivom „Youth Nest: Gathered4Youth“.

Tom prilikom su organizatori, između ostalog, uručili priznanja za najbolje jedinice lokalne samouprave za razvoj i napredak mladih. Općina Centar je po mišljenju komisije, koju čine članovi pomenute tri krovne organizacije u BiH za pitanja mladih, ocijenjena kao najbolja jedinica lokalne samouprave iz oblasti zapošljavanja mladih.

 

U ime Općine Centar priznanje „Lider u oblasti zapošljavanja mladih“ je preuzeo načelnik Srđan Mandić. Pomenuto priznanje je dodijeljeno zbog kreiranja politike koju vodi Općina Centar izdvajanjem finansijskih sredstava za pokretanje samostalnog biznisa mladih, te raznim drugim podsticajima koji imaju za cilj motivaciju mladih da svoju budućnost vide u Bosni i Hercegovini gdje bi primjenjivali svoja znanja kao proaktivni članovi ovog društva.

 

Realizacija projekta „Fakat je vakat za mlade 2.0“ traje dvije godine u okviru čega su povezane krovne organizacije  za mlade, predstavnici omladinskog sektora, jedinice lokalne samouprave i donatorske zajednice s ciljem budućnosti i perspektivama mladih u našoj državi.

 

"Fakat je vakat za mlade 2.0" implementira se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti