Podrška obilježavanju značajnijih događaja i ličnosti odbrambeno-oslobodilačke borbe Armije RBiH

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo ugostio je delegaciju Saveza brigadnih udruženja Prvog korpusa Armije RBiH Kantona Sarajevo koju su činili predsjednik Hilmo Kovač i sekretar Muhamed Džananović.
Podrška obilježavanju značajnijih događaja i ličnosti odbrambeno-oslobodilačke borbe Armije RBiH

Ovom prilikom je razgovarano o nastavku saradnje ove lokalne zajednice sa Savezom, te projektima koje realizuju.

 

Savez brigadnih udruženja je za narednu godinu pripremio projekt obilježavanja datuma vezanih za značajne događaje i ličnosti u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu, a za šta je potrebna finansijska pomoć Općine Centar.

 

–Općina Centar je uvijek imala sluha za projekte koje realizuju boračka udruženja i tu tradiciju namjeravamo nastaviti i dalje. Danas smo razgovarali o značajnim datumima i ličnostima između kojih je i obilježavanje jubilarne 30. godišnjice od osnivanja Prvog korpusa Armije RBiH, čiji smo ponosni pripadnici između ostalih bili i načelnik Srđan Mandić i ja, te smo poseban značaj stavili na činjenicu da se na sva obilježavanja pozivaju naši osnovci koji bi prisustvovali historijskim časovima. Na kraju sve ovo radimo zbog njih, jer je nažalost svakim danom sve manje živih svjedoka naše časne borbe za slobodu, naglasio je predsjedavajući Đozo.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti