Glasajte za predložene koncepte redizajna Ulice Musala

Općina Centar Sarajevo je u saradnji sa UNDP Accelerator Labom, Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i Gradom Sarajevo pokrenula inicijativu pod nazivom „Re-imagine my street“ – „Moja mašta za moju ulicu“.

Radi se o prvoj inicijativi ove vrste u Bosni i Hercegovini koja ima za cilj da doprinese inkluzivnoj i održivoj urbanoj transformaciji mikrolokaliteta u ovoj općini, kroz kolektivno dijeljenje ideja za obnovu i unapređenje javnih površina od strane građana, te realiziranje konkretnih akcija za zelenije, živopisnije i za život ugodnije javne prostore u općini Centar Sarajevo.

 

Nakon konsultativnog događaja „Urban Lab“ organizovanog u ulici „Musala“, na kojem su građani imali priliku dati svoje prijedloge za njeno uređenje, kao i predložiti ideje za transformaciju, na osnovu dobijenih sugestija građana pripremljena su četiri idejna rješenja.

 

Ova rješenja sada su dostupna na Platformi za otvorene inovacije i otvorena su za glasanje javnosti na sljedećoj web stranici: https://www.otvoreneinovacije.ba/bs-Latn-BA/challenges/8/moja-masta-za-ulicu-musala-u-sarajevu-poziv-za-javno-glasanje-o-opcijama-re-dizajna-ulice. Sugrađani mogu glasati između predloženih rješenja ostavljanjem ocjene, komentara ili „like“.

 

Konačni rezultati glasanja i "sviđanja" predloženih rješenja od strane građana biće javno dostupni od 6. januara 2022.godine, do kada je i moguće glasanje. Na osnovu glasova, ideja i sugestija u vezi budućeg izgleda ove ulice, pristupit će se izradi glavnog projekta revitalizacije ovog lokaliteta.

 

Vaše ideje i vizije će uticati na funkcionalnost ovog javnog prostora, ali i za društveni, fizički, ekološki, ekonomski i kulturni oblik i sadržaj istog, stoga pozivamo naše sugrađane da uzmu učešće u ovom projektu.  

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti