Poziv organizacijama civilnog društva sa područja Općine Centar Sarajevo za učešće u izboru predstavnika u u evaluacionoj komisiji u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta ReLOaD2

Općina Centar Sarajevo poziva organizacije civilnog društva koje djeluju na području Općine, da učestvuju u glasanju za izbor člana evaluacione komisije ispred organizacija civilnog društva, a u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) na području Općine Centar Sarajevo .
Poziv organizacijama civilnog društva sa područja Općine Centar Sarajevo za učešće u izboru predstavnika u u evaluacionoj komisiji u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta ReLOaD2

Poziv članovima organizacija civilnog društva za prijave za učešće u evaluacionoj komisiji u Općine Centar Sarajevo je objavljen na web stranici od 15. do 17. decembra 2021. godine.

 

Do predviđenog roka a u skladu sa zahtjevima, ukupno su se prijavila četiri kandidata, i to:

1.      Gđa. Amira Kudumović iz Udruženja „SCENA“

2.      Gđa. Selma Hadžihalilović iz Fondacije „Cure“

3.      Gđa. Irmu Kalić iz udruženja „Planet“

4.      Gđa. Ivana Hadžihasanović iz Udruženja Tanzelarija

 

Prema pravilima u evaluacionoj komisiji  ne smiju učestvovati članovi organizacija civilnog društva koje su dostavile svoje prijedloge projekata na javni poziv i/ili bili partneri drugim organizacijama civilnog društva u okviru ovog javnog poziva. Ukoliko se utvrdi da je predstavnik OCD koji je član evaluacione komisije OCD u vezi sa bilo kojim dostavljenim projektnim prijedlogom ti projektni prijedlozi će biti diskvalifikovani.

 

U vezi s navedenim, prijave Gđe Ivane Hadžihasanović i Gđe Irme Kalić se neće razmatrati, jer udruženja koja predstavljaju učestvuju na predmetnom javnom pozivu kao organizacija aplikant ili kao partnerska organizacija.

 

Organizacije civilnog društva stoga mogu glasati putem ovlaštenih predstavnika za kandidate: Gđu Amiru Kudumović ili gđu Selmu Hadžihalilović, tako što će poslati elektronsku poštu na merima.cviko@centar.ba do 23. decembra 2021. godine do 12.00 sati sa imenom jednog od kandidata koji je prijavu poslao u skladu sa zahtjevima. Glas će biti važeći samo ako je elektronska pošta pristigla sa službenog e-maila organizacije ili e-maila ovlaštenog predstavnika organizacije. Glasati mogu isključivo ovlašteni predstavnici organizacija civilnog društva sa područja Općine centar Sarajevo i to za samo jednog kandidata, princip je dakle jedna organizacija jedan glas.

 

Rezultati glasanja za izbor predstavnika civilnog društva u evaluacionoj komisiji će biti objavljeni na internet stranici Općine Centar Sarajevo po završetku procedure. Sa odabranim kandidatom će naknadno biti dogovoreni tačni termini evaluacije pristiglih projekata.

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti