Rezultati procesa izbora predstavnika/ce organizacija civilnog društva (OCD) sa područja Općine Centar Sarajevo za učešće u Evaluacionoj komisiji u Općini Centar Sarajevo u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2)

Poziv članovima/icama organizacija civilnog društva sa područja Općine Centar Sarajevo da se prijave za učešće u Evaluacionoj komisiji je objavljen na web stranici Općine Centar Sarajevo 18. novembra i trajao je od 18. do 26. novembra 2021. godine.
 Rezultati procesa izbora predstavnika/ce organizacija civilnog društva (OCD) sa područja Općine Centar Sarajevo za učešće u Evaluacionoj komisiji u Općini Centar Sarajevo u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2)

Do predviđenog roka, prijavio se jedan (1) kandidat, i to: g. Munir Gaković, predsjednik Taekwondo kluba „Vogošća“ iz Vogošće čija je prijava pristigla 22. novembra 2021. godine. S obzirom da je gospodin Gaković iz kluba/organizacije koja nije sa područja Općine Centar Sarajevo, prijava nije mogla biti uzeta u razmatranje jer je to bio jedan od eliminatornih kriterija po ovom pozivu za izbor predstavnika/ce OCD za učešće u Evaluacionoj komisiji.

 

Poziv članovima/icama je ponovo objavljen na web stranici Općine Centar Sarajevo, te je trajao od 29. novembra do 3. decembra 2021. godine.

 

Do ovog predviđenog roka, ukupno se prijavila jedna (1) kandidatkinja, i to:

 

1.      Gđa. Benisa Bibuljica koja trenutno obnaša više funkcija unutar PRONI organizacije (PRONI Centar za omladinski razvoj) sa sjedištem na teritoriji općine Centar Sarajevo - PR menadžerica i menadžerica omladinskog kluba i ima prethodno iskustvo u radu sa i drugim OCD, prijava je pristigla 3. decembra 2021.

 

Zbog činjenice da se do predviđenog roka prijavila samo jedna predstavnica civilnog društva, predstavnici Općine Centar Sarajevo i UNDP-a/ReLOaD2 projekta su konstatovali da se neće sprovoditi proces glasanja, te da nema smetnji da se ista izabere za članicu Evaluacione komisije.

 

Predstavnik/ca civilnog društva će biti imenovan Rješenjem o imenovanju komisije od strane Općinskog načelnika.

 

Članovi Evaluacione komisije koju čine predstavnik/ca civilnog društva sa područja općine Centar Sarajevo, dva predstavnika/ce Općine Centar Sarajevo i dva predstavnika/ce UNDP/ReLOaD2 projekta će dogovoriti termin evaluacije pristiglih projekata.

 

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti