NAČELNIK MANDIĆ PRISUTVOVAO SJEDNICI SAVJETA MJESNE ZAJEDNICE

Na Ciglanama planirana realizacija značajnih infrastrukturnih projekata

Sinoć je u Mjesnoj zajednici „Ciglane“ održan sastanak Savjeta MZ kojem je prisustvovao i načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa vijećnicima Aidom Koluder-Agić, Samirom Fazlićem i Alenom Girtom.

Načelnik Mandić je kazao da je sastanak organizovan po okončanju sanacije klizišta u Ulici Hakije Kulenovića.

 

-Sanirali smo jako opasno klizište u koje je uloženo skoro milion maraka. Također, sastanak u ovoj mjesnoj zajednici dolazi nakon usvajanja budžeta, ali i po završetku izbora članova savjeta mjesnih zajednica. U novoj strukturi opštinske administracije mjesna samouprava je dobila značajnije mjesto čime želimo pokazati koliko nam je stalo do dijaloga sa građanima i njihovim predstavnicima u savjetima, kazao je načelnik Mandić.

 

Na sastanku su prezentirani planirani projekti na području MZ „Ciglane“.

 

- Ove godine planirana je izgradnja pristupne staze za osobe sa invaliditetom u Ulici Husrefa Redžića 15, sanacija stepeništa u istoj ulici kod broja 10, uređenje platoa na zadnjoj stanici kod kosog lifta, označavanje parking mjesta na velikom parkingu na trgu Merhemića, te ugradnja rasvjete na dijelu stepeništa između ulica Avde Hume i Hakije Kulenovića, istakao je načelnik Mandić.

 

U nastavku sjednice članovi Savjeta MZ su iznijeli prijedloge najprioritetnijih projekata za stanovnike ovog mjesnog područja kao što je rješavanje saobraćaja u mirovanju izgradnjom podzemne garaže, problem naplate korištenja kosog lifta, preseljenje ambulante porodične medicine u adekvatnije prostorije...

 

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Druge policijske uprave.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti