U Centru za zdravo starenje obilježen Dan nezavisnosti BiH

Danas je u prisustvu članica, članova i gostiju iz Općine Centar u prostorijama Centra za zdravo starenje smještenog u objektu vrtića „Razigrani dani“ obilježen 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Svečanosti je u ime načelnika Srđana Mandića prisustvovala Lejla Dizdarević, pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar koja je pozdravila prisutne čestitavši Dan nezavisnosti.

 

-Drago mi je da smo danas sa vama i da ćemo ubuduće nastaviti sarađivati i proslavljati sve značajne datume, kazala je Dizdarević. 

 

Ovom prilikom su članovi Komisije Općinskog vijeća Centar za zaštitu ljudskih prava i ravnopravnost spolova predstavnicima Centra za zdravo starenje uručili radove učenika Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ na temu Dan nezavisnosti, kao poklon najmlađih najstarijoj populaciji.

 

-Zadatak naše komisije je zaštita ljudskih prava među kojima je osnovno pravo na nezavisnost i slobodu. Mi smo tu nezavisnost stekli prije 30 godina da bi je platili sa 1465 dana opsade što govori da je ovo najznačajniji datum naše Bosne i Hercegovine, istakao je Ermin Kurtović, predsjednik Komisije.

 

Današnji program, koji je bio u cjelosti posvećen Danu nezavisnosti BiH, pripremili su članovi hora Ruže kao i hora iz Osnovne škole „Nafija Sarajlić“, te dramske sekcije Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“, kao i članovi Udruženja "Zdravo živi/Sretno stari".

 

Svečanosti su prisustvovali i vijećnici: Lajla Ćosović, Velija Katica, Mehmed Muharemović i Đenan Muminović.  

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti