Poziv boračkoj populaciji za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć

Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu je na web stranici Općine Centar u rubrici Javni pozivi: https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava i na oglasnim pločama u svim mjesnim zajednicama, objavila javni poziv boračkoj populaciji za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć tokom 2022. godine.
Poziv boračkoj populaciji za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć

Pravo prijave na ovaj poziv imaju lica kojima je priznat status borca/branitelja Bosne i Hercegovine, ratnog vojnog invalida i članova njihovih porodica, organizatori otpora, veterani/prvoborci, kao i članovi porodica šehida i poginulih, te nestalih boraca, umrlih ratnih vojnih invalida i članovi porodica umrlih demobilisanih boraca.

 

Sa borcima/braniteljima su izjednačeni učesnici narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941.-1945, čiji je status utvrđen rješenjem nadležnog organa. U objavljenom javnom pozivu su navedeni uslovi koje treba da ispuni podnosilac zahtjeva kako bi ostvario navedeno pravo. Zahtjev za dodjelu jednokratne novčane pomoći se može preuzeti na Info-pultu Općine Centar na kojem je navedena potrebna dokumentacija koju je potrebno priložiti uz zahtjev.

 

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji je planirano 230.000 KM i javni poziv će ostati otvoren do kraja ove kalendarske godine ili do utroška obezbijeđenih finansijskih sredstava.   

 

  Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom može se podnijeti poštom preporučeno ili putem protokola Općine Centar (Mis Irbina 1) Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu - Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu.

 

Komisija za boračka pitanja će pristigle zahtjeve razmatrati svakog mjeseca.

 

Sve dodatne informacije je moguće dobiti u Odsjeku za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar (soba 24/prizemlje) ili na broj telefona: 033/562-454.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti