JAČANJE KAPACITETA DVD „BJELAVE“

Načelnik Mandić uručio komandiru Vrancu vrijednu opremu

U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva ''Bjelave'' načelnik Općine Centar Srđan Mandić je komandiru ovog vatrogasnog društva Sulejmanu Vrancu uručio 11 kondenzacionih isušivača prostora. Vrijednost donirane opreme iznosi 19.300 maraka.

Načelnik Mandić je kazao da se na ovaj način jačaju kapaciteti DVD „Bjelave“ čiji pripadnici će u slučajevima nesreća moći adekvatnije reagirati.

 

-U vrijeme nedavnih poplava potreba za ovakvim uređajima je bila izuzetno velika. I prije nekoliko sedmica smo pripadnicima DVD „Bjelave“ donirali opremu, a sada im predajemo isušivače. Nastavljamo ulagati u ovu jedinicu kako bi bila opremljena u slučaju nesreća, istakao je načelnik Mandić.

 

 

Komandir Vranac se zahvalio Općini Centar i načelniku Mandiću na sveukupnoj podršci koju pružaju pripadnicima ove vatrogasne jedinice.

 

-Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar na podršci u radu. I ova, kao i ostala ranije donirana oprema, nama olakšava posao. Nadamo se da će ovako biti i u budućnosti, naglasio je Vranac.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti