Vijesti

18.01.2024.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 112.053 KM
Završeni radovi na izgradnji stepeništa u Ulici Soukbunar
Radnici građevinske firme „Sela“ uspješno su priveli kraju radove na izgradnji stepeništa i staze u Ulici Soukbunar kod broja 34 (ispod džamije).
18.01.2024.
Sutra predstava Zijaha Sokolovića „Međuigre 0-24“
Na teatarskoj sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ (Ulica Jelića 1), sutra će biti odigrana predstava pod nazivom „Međuigre 0-24“, koju igra bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović.
17.01.2024.
ULICA ANTUNA HANGIJA NA KOŠEVSKOM BRDU
Završni radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa
U toku su završni radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Antuna Hangija 23-25 na Koševskom brdu.
15.01.2024.
PRONATALITETNA POLITIKA
I u 2024. godini Općina nastavlja sufinansirati troškove vantjelesne oplodnje
S obzirom na činjenicu da je u Bosni i Hercegovini u posljednjim godinama zabilježen znatan pad nataliteta, središnja sarajevska Općina u okviru pronatalitetne politike već godinama realizira projekat sufinansiranja troškova vantjelesne oplodnje.
15.01.2024.
JU „CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU“
Počela besplatna rekreacija za osobe treće životne dobi
Iz Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, a čiji je osnivač Općina Centar, obavještavaju građane i građanke da je ponovo počeo besplatni projekat pod nazivom „Rekreacija za osobe treće životne dobi“.
12.01.2024.
UNAPRIJEDITI SARADNJU SUSJEDNIH OPĆINA
Sastanak načelnika Mandića i Čengića
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa saradnicama posjetio je Općinu Stari Grad gdje ih je ugostio prvi čovjek ove lokalne zajednice Irfan Čengić.
12.01.2024.
JU CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Kulturna dešavanja u mjesecu januaru
Mjesec januar u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih Općine Centar“ donosi raznovrstan i bogat umjetnički program za djecu, mlade i ostale građane, pripreme za realizaciju mnogobrojnih kurseva, radionica, škola koje se realiziraju tokom godine, kao i saradnju sa umjetnicima i kulturnim institucijama.
12.01.2024.
EU IZDVAJA 2 MILIONA KM - EU4AGRI PROJEKAT
Javni poziv za nabavku traktora, mašina i druge poljoprivredne mehanizacije
U okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, 15. decembra objavljen je novi Javni poziv vrijedan 2 miliona maraka za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.
11.01.2024.
NAČELNIKU MANDIĆU URUČENA ZAHVALNICA
Članovi centara za zdravo starenje u posjeti Općini
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević ugostio je članove centara za zdravo starenje kojima upravlja Udruženje „Zdravo živi/sretno stari“, na čelu sa predsjednicom Sanelom Feratović.
11.01.2024.
OPĆINA SNAŽNO PODRŽAVA BORAČKU POPULACIJU
Održana skupština Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar
Sinoć je u velikoj sali Općine Centar održana redovna skupština Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar na kojoj su u ime ove lokalne zajednice prisustvovali načelnik Srđan Mandić i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku zaštitu i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović Vučković.
10.01.2024.
NOVE KORPE ZA OTPATKE
Okončana sanacija dijela Merhemića trga
Radnici građevinske firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo postavili su nove korpe za otpatke čime su zvanično okončani radovi na sanaciji dijela šetnice Merhemića trga – I faza.
10.01.2024.
„KOŠARKAŠKI KLUB BBY“
Načelniku Mandiću uručena zahvalnica
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević ugostio je danas predstavnike Udruženja „Košarkaški klub BBY“ (Bosnian Basketball Youth), koje je predvodio Admir Sakoč, direktor kluba.
10.01.2024.
ISPLAĆENE NOVČANE POMOĆI ZA DECEMBAR I JANUAR
I u 2024. godini nastavak projekta „Hljeb i mlijeko za penzionere“
U sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva, Općina Centar i u ovoj godini nastavlja sa realizacijom projekta „Hljeb i mlijeko“ za penzionere i lica starija od 60 godina bez primanja.
09.01.2024.
OPĆINA CENTAR SNAŽNO PODRŽAVA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA
Načelnik Mandić razgovarao sa poduzetnicima
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas u je prostorijama Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo u objektu Vile Braun održao sastanak sa poduzetnicima, predstavnicima Alumni mreže.
09.01.2024.
TENISKI TERENI KOŠEVO
Počela besplatna zimska škola tenisa za osnovce
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, jučer je na teniskim terenima Koševo počela besplatna zimska škola tenisa.
08.01.2024.
OPĆINA CENTAR I CENTAR SKENDERIJA
Besplatno klizanje za osnovce
Općina Centar Sarajevo obezbijedila je besplatno klizanje za sve osnovce sa područja ove lokalne zajednice u okviru manifestacije „Zimska čarolija“ na Skenderiji.
05.01.2024.
Načelnik Mandić čestitao Božić
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti uputio je čestitke povodom nastupajućeg Božića.
05.01.2024.
BORAČKA UDRUŽENJA DOBILA PRESTIŽAN STATUS
Koordinacija boračkih udruženja uputila zahvalnicu načelniku Mandiću
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas predstavnike Koordinacije boračkih udruženja sa područja ove lokalne zajednice na čelu sa predsjednikom Nedžadom Škrijeljom i predsjednicom Komisije za boračka pitanja Suadom Pašić.
05.01.2024.
TENISKI TERENI KOŠEVO
Besplatna zimska škola tenisa za osnovce
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, od 8 do 26. januara 2024. godine bit će organizirana besplatna zimska škola tenisa.
04.01.2024.
OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA STAN ZA SJAJNU LANU
Lani Pudar uručeni ključevi potpuno rekonstruisanog stana u Sarajevu
Općina Centar danas je u Sarajevu dodijelila moderno uređen stan najboljoj bh. plivačici Lani Pudar, a ključeve su joj uručili načelnik Srđan Mandić i vijećnik Denis Challenger.