Vijesti

02.02.2024.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Besplatan projekat „YOGA“ za građane
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar Sarajevo, organizuje besplatan projekat „YOGA“ za sve građane sa područja ove lokalne zajednice.
02.02.2024.
BESPLATNE ŠKOLE I KURSEVI U CKM-u
U toku je upis u školu grafičkog dizajna
Sa završetkom zimskog školskog raspusta u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo započinju besplatne škole i kursevi prvenstveno namijenjeni mladima.
01.02.2024.
REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU - ReLOaD2
Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata
Općina Centar Sarajevo u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, a u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu - ReLoad2, raspisala je javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata.
01.02.2024.
NEDJELJOM U FIS-U
Besplatni termini za stoni tenis
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar, organizuje besplatne termine za stoni tenis za sve građane.
31.01.2024.
HIT KOMEDIJA U JELIĆEVOJ
Luda kuća ponovno na sceni Centra kulture i mladih
Hit komedija „Luda kuća“, koja od svog prvog izvođenja oduševljava publiku, ponovo je na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ u petak 2. februara 2024. godine u 20 sati.
30.01.2024.
POBOLJŠANJE USLOVA RADA I BORAVKA U ŠKOLAMA
Opremljena biblioteka u OŠ „Safvet-beg Bašagić“
U okviru projekta dodjele finansijskih sredstava za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama, Općina Centar izdvojila je finansijska sredstva za nabavku namještaja u prostorijama biblioteke Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“.
29.01.2024.
PROJEKAT „VISOKI CILJEVI CENTRA“
Veliko interesovanje za sportsko penjanje za djecu
Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar, tokom protekla dva mjeseca, Udruženje za sport i rekreaciju „Challenge“ realizuje projekat obuke sportskog penjanja pod nazivom „Visoki ciljevi Centra“ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina sa područja ove lokalne zajednice.
29.01.2024.
ULICA ISMETA MUJEZINOVIĆA
Započeli radovi na sanaciji stepeništa
Tokom protekle sedmice radnici građevinske firme „Sela“ započeli su sa radovima na sanaciji pristupnog stepeništa u Ulici Ismeta Mujezinovića kod broja 6 (Mjesna zajednica „Breka“).
27.01.2024.
ODRŽANA PRVA PUZIJADA
Završen projekat „Razvojna gimnastika – Baby fitness“
Općina Centar je u saradnji sa Udruženjem „Dabster“ realizirala projekat pod nazivom „Razvojna gimnastika – Baby Fitness“ za bebe sa navršenih 6 mjeseci starosti sa područja općine Centar.
26.01.2024.
U PUNOM DOMU MLADIH SKENDERIJA
Simfonijska bajka „Peća i vuk“ izvedena najmlađoj publici
Sarajevska filharmonija jučer je sa dva koncerta za najmlađe otvorila ovogodišnju sezonu izvedbom simfonijske bajke Sergeja Prokofjeva „Peća i vuk“.
26.01.2024.
NASTAVAK PROJEKTA I U 2024. GODINI
Jednokratne novčane pomoći uplaćene za 27 porodilja iz Centra
U okviru projekta pomoći porodiljama iz Centra, nadležne općinske službe su okončale proceduru za prethodni mjesec uplatom finansijskih sredstava za 27 porodilja.
25.01.2024.
Održana 36. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 25. januara 2024. godine održana je 36. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
25.01.2024.
POLAGANJEM CVIJEĆA NA JEVREJSKOM GROBLJU „BORAK“
Obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta
U znak sjećanja na žrtve holokausta, koji se u svijetu svake godine obilježava 27. januara kao Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta kada su savezničke snage 1945. godine oslobodile koncentracijski logor Auschwitz-Birkenau, najveći i najstrašniji logor nacističke Njemačke, danas su predstavnici svih nivoa vlasti, diplomatskog kora i Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine na starom Jevrejskom groblju „Borak“ u Sarajevu položili cvijeće na spomenik Jevrejima stradalim u holokaustu.
24.01.2024.
Sutra 36. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 25. januara 2024. godine u 10 sati, biće održana 36. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
24.01.2024.
PRIJEM I NAGRADE ZA ZLATNE I SREBRENE ZNAČKE
Mandić: Ulaganje u mlade je investicija za budućnost
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić sinoć je u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina ugostio dvanaest najboljih studenata dobitnika počasnog priznanja „Zlatna značka“, te petnaest studenata dobitnika priznanja „Srebrena značka“ koje Univerzitet u Sarajevu dodjeljuje za izuzetan uspjeh tokom studiranja.
23.01.2024.
ORGANIZACIONI ODBOR ZAPOČEO AKTIVNOSTI
Obilježavanje 31. godišnjice slavne 105. motorizovane brigade
Organizacioni odbor za realizaciju aktivnosti na obilježavanju godišnjice osnivanja slavne 105. motorizovane brigade Armije RBiH danas je održao prvi sastanak na kojem je utvrđen nacrt protokola obilježavanja godišnjice brigade koja je naredbom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine i komandanta štaba Vrhovne komande Armije Republike Bosne i Hercegovine zvanično osnovana 18. februara ratne 1993. godine.
23.01.2024.
OPĆINA IZDVOJILA 59.549 KM
Sanacija pristupne pješačke staze na Bardakčijama
Radnici građevinske firme „Sela“ započeli su radove na sanaciji pristupne pješačke staze u Ulici Bardakčije između brojeva 2 i 6 (Mjesna zajednica „Bardakčije“).
22.01.2024.
DOM MLADIH SKENDERIJA
Simfonijska bajka za djecu „Peća i vuk“
Pod pokroviteljstvom Općine Centar u četvrtak, 25. januara 2024. godine u Domu mladih Skenderija Sarajevska filharmonija sa početkom u 12 i 14 sati izvodi svoj prvi ovogodišnji koncert.
19.01.2024.
ULAGANJE U MLADE JE INVESTICIJA ZA BUDUĆNOST
Za tri godine izdvojeno 10,8 miliona KM
Općina Centar u nastojanju da bude prepoznata kao općina za mlade u budžetu obezbjeđuje značajna sredstva u cilju kontinuiranog rada na poboljšanju položaja mladih, aktivnijeg i odgovornijeg sudjelovanja u društvenom životu i stvaranju okruženja kako bi mladi imali veće šanse i perspektivu za bolje sutra.
19.01.2024.
DOBITNICI PRIZNANJA ZLATNA I SREBRENA ZNAČKA
Općina Centar će dodijeliti nagrade za najbolje studente
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić će u utorak, 23. januara 2024. godine u 18 sati u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina ugostiti deset najboljih studenata dobitnika počasnog priznanja „Zlatna značka“, te petnaest studenata dobitnika priznanja „Srebrena značka“ koje Univerzitet u Sarajevu dodjeljuje za izuzetan uspjeh tokom studiranja.