Vijesti

20.12.2023.
MJESNA ZAJEDNICA „HRASTOVI-MRKOVIĆI“
Danas javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu
Prema rasporedu održavanja javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu, u srijedu, 20. decembra 2023. godine u 16,30 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) će biti održana javna rasprava za građane mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“.
19.12.2023.
PODRŠKA ZA PODUZETNIKE
U četvrtak Help Desk sesija – „Godišnji (završni) obračun i druga pitanja“
Općina Centar Sarajevo i Centar za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo organizuju besplatnu Help Desk sesiju pod nazivom „Godišnji (završni) obračun i druga pitanja” koja će se održati 21. decembra 2023. godine sa početkom u 14 sati u Centru za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, adresa Alipašina 45 - Vila Braun (bivša Američka ambasada).
19.12.2023.
PROJEKAT FINANSIRA OPĆINA CENTAR
Započela sanacija dijela Ulice Slatina
Iako je građevinska sezona već zatvorena, Općina Centar maksimalno koristi povoljne vremenske uslove, koji su neuobičajeni za ovo doba godine, kako bi realizirala planirane projekte na zadovoljstvo naših sugrađana.
19.12.2023.
„CENTAR U SRCU“
Proglašeni najbolji radovi foto konkursa
Općina Centar u saradnji sa JU Centar kulture i mladih organizirala je foto konkurs za učenike završnih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo.
19.12.2023.
MJESNE ZAJEDNICE „KOŠEVSKO BRDO“ I „DONJI VELEŠIĆI“
Danas dvije javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu
Prema rasporedu održavanja javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu, u utorak, 19. decembra 2023. godine u velikoj sali Općine Centar će biti održane dvije javne rasprava. Javna rasprava za građane Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ održat će se sa početkom u 16,30 sati, dok će se javna rasprava za građane Mjesne zajednice „Donji Velešići“ održati sa početkom u 18,15 sati.
19.12.2023.
Zbog pogoršanja kvaliteta zraka proglašena epizoda „Upozorenje“
Na osnovu praćenja kvaliteta zraka, kao i najavljenih vremenskih prilika, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, proglasilo je epizodu „Upozorenje“ za područje Kantona Sarajevo u zonama A, B, C i D uz primjenu preventivnih mjera.
18.12.2023.
DVOSTRUKO VEĆE STIPENDIJE ZA SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE
Objavljen konkurs za stipendiranje srednjoškolaca i studenata
Općina Centar Sarajevo je 14. decembra 2023. godine objavila konkurs za stipendiranje srednjoškolaca i studenata u školskoj/akademskoj 2023./2024. godini.
18.12.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Otvorena izložba „Radgostova šuma“
U galeriji Javne ustanove „Centar kulture i mladih“, čiji je osnivač Općina Centar, otvorena je izložba na kojoj su prezentirani elementi društvene igre pod nazivom „Radgostova šuma” (Forest of Radgost), koju su vizuelno oblikovali Edin i Emir Durmišević i Vanesa Prodanović Durmišević.
18.12.2023.
MJESNA ZAJEDNICA „DŽIDŽIKOVAC – KOŠEVO I“
Danas javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu
Prema rasporedu održavanja javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu, u ponedjeljak, 18. decembra 2023. godine u velikoj sali Općine Centar će biti održana javna rasprava za građane Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ sa početkom u 16,30 sati.
15.12.2023.
UKRASE NAPRAVILI MALIŠANI
Načelnik Mandić sa najmlađima iz Centra „Colibri“ okitio jelku ispred Općine Centar
Danas je u parku ispred Općine Centar, a u saradnji općinske Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport i Centra za podršku djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, organizovano prednovogdišnje kićenje velike jelke.
15.12.2023.
NAČELNIK MANDIĆ POTPISAO UGOVORE SA TRGOVCIMA
143 mala trgovaca dobila finansijsku podršku Općine Centar
Danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava namijenjenih podršci poslovanja fizičkih lica koja obavljaju trgovačku djelatnost (trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac).
15.12.2023.
OPĆINA CENTAR PRIMJER DOBRE PRAKSE
Prezentovana mapa prava i usluga za osobe sa invaliditetom i osoba treće životne dobi
U organizaciji Ekonomskog instituta Sarajevo i UN Women Bosna i Hercegovina jučer je u Sarajevu predstavljena Mapa prava i usluga za osobe sa invaliditetom i osoba treće životne dobi u Kantonu Sarajevo, koji predstavlja sveobuhvatan resurs prava, usluga i procedura usmjerenih na poboljšanje života osoba s invaliditetom i starijih osoba, kao i na unaprjeđenje ekonomskih prilika za žene u Kantonu Sarajevo.
15.12.2023.
MJESNA ZAJEDNICA „CRNI VRH – GORICA“
Ugradnja nove LED rasvjete u pet ulica
Nakon provedene procedure odabira najpovoljnijeg ponuđača načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ Adisom Bešlićem potpisao ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji javne rasvjete na nekoliko lokacija na području općine Centar.
15.12.2023.
MJESNA ZAJEDNICA „BREKA“
Danas javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu
Prema rasporedu održavanja javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu, u petak, 15. decembra 2023. godine u velikoj sali Općine Centar će biti održana javna rasprava za građane Mjesne zajednice „Breka“ sa početkom u 16,30 sati.
14.12.2023.
KONAČNO PITKA VODA U REDŽINOM DOMU
Načelnik Mandić posjetio Redžu Hamzića zvanog poštenjačina
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio je danas Redžu Hamzića zvanog poštenjačina koji je nakon 18 godina borbe konačno dobio vodu u svom domu zahvaljujući Općini Centar.
14.12.2023.
OPĆINA CENTAR DOMAĆIN KONFERENCIJE
Održana konferencija za medije Saveza općina i gradova FBiH
Na press konferenciji u organizaciji Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, koja je održana danas u velikoj sali Općine Centar Sarajevo, između ostalog, saopšteno je da Regulatorna komisija za energiju u Federaciji BiH (FERK) nije razmatrala Odluku o krajnjim kupcima od posebne društvene važnosti.
14.12.2023.
SJEDNICA VLADE KS ODRŽANA U OPĆINI CENTAR
Vlada KS i Općina Centar će zajednički realizovati značajne projekte
Danas se u Općini Centar održava sjednica Vlade Kantona Sarajevo, a u radu sjednice učešće su uzeli i predstavnici ove lokalne zajednice na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem.
14.12.2023.
OBILJEŽENA 30. GODIŠNJICA
Odata počast ubijenim sugrađanima u Gimnazijskoj ulici
U organizaciji Kantona Sarajevo danas su članovi porodica ubijenih, predstavnici više nivoa vlasti, te predstavnici udruženja građana obilježili 30. godišnjicu od pogibije osam naših sugrađana na raskrsnici Gimnazijske ulice i Obala Kulina bana na Drveniji.
14.12.2023.
DODIJELJENE KOŠNICE MLADIM PČELARIMA
Završen projekat „Moja pčela“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević jučer prisustvovao dodjeli košnica mladim pčelarima sa područja Centra.
14.12.2023.
MJESNE ZAJEDNICE „PIONIRSKA DOLINA“ I „NAHOREVO“
Danas dvije javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu
Prema rasporedu održavanja javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu, u četvrtak, 14. decembra 2023. godine u velikoj sali Općine Centar će biti održane dvije javne rasprave. Javna rasprava za građane Mjesne zajednice „Pionirska dolina“ održat će se sa početkom u 16,30 sati, dok će se javna rasprava za građane Mjesne zajednice „Nahorevo“ održati sa početkom u 18,15 sati.