Vijesti

27.02.2024.
REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU - RELOAD2
U Općini Centar održan peti mentorski sastanak
Izvještaj o održanom petom (V) mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga za mlade u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u Općini Centar Sarajevo.
26.02.2024.
SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR
Prijedlog budžeta Općine Centar za 2024. godinu
Za sutra je zakazana 11. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar na kome će, na prijedlog načelnik Srđana Mandića, prisutni vijećnici raspravljati o dvije tačke dnevnog reda.
26.02.2024.
Redovna 37. sjednica Općinskog vijeća Centar
Nakon okončanja 11. vanredne sjednice, na kojoj će općinski vijećnici raspravljati o Prijedlogu budžeta Općine Centar za 2024. godinu, najavljena je 37. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar. Za ovu sjednicu, koja će biti održana u velikoj sali Općine Centar, predložen je sljedeći dnevni red:
23.02.2024.
BESPLATNE ŠKOLE I KURSEVI U CKM
Škola stripa prima nove polaznike
Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ poziva sve zainteresovane za upis u besplatan kurs škole stripa. Kurs, koji će biti održan u prostorijama Centra u Mis Irbinoj ulici na broju 18, prvenstveno je namijenjen srednjoškolcima, koji ne moraju imati prethodno predznanje.
22.02.2024.
POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA
Održana šetnja učenika osnovnih škola sa područja općine Centar
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, Općina Centar u saradnji sa Kantonalnom javnom ustanovom „Odgojni centar“, danas je organizovala šetnju učenika osnovnih škola sa svog područja.
22.02.2024.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je Federalni hidrometeorološki zavod izdao narandžasto upozorenje zbog predstojećih mogućih jakih udara vjetra.
21.02.2024.
ORGANIZACIONI ODBOR ODRŽAO SJEDNICU
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH
Danas je u Općini Centar održana prva sjednica Organizacionog odbora za organizaciju obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
21.02.2024.
SARADNJA DVIJE OPĆINE
Otvaranje Centra za zdravo starenje po uzoru na Općinu Centar
Delegacija Općine Centar, koju je predvodio općinski načelnik Srđan Mandić, prošlog vikenda je bila u zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi (Crna Gora), gdje ih je ugostio predsjednik Opštine Stevan Katić.
21.02.2024.
REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU - RELOAD2
U Općini Centar održan četvrti mentorski sastanak
U okviru Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata koji se organizuje u sklopu projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD) u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo, u ponedeljak, 19. februara 2024. godine u trajanju od 11.00 do 12.30 sati održan je četvrti od šest planiranih mentorskih sastanak za zainteresovane predstavnike/ce organizacija civilnog društva (OCD).
20.02.2024.
SESTRE SIPOVIĆ POSJETILE OPĆINU CENTAR
Ulaganja u FIS daju prve rezultate
Na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i takmičare do 21 godine, koje je održano u Gruziji od 9. do 11. februara ove godine, tri sestre Sipović Emina, Ajla i Nejra donijele su svom klubu „Ippon“, te gradu i državi Bosni i Hercegovini tri medalje, što predstavlja jedinstven slučaj u svijetu sporta.
20.02.2024.
URUČENA ZAHVALNICA NAČELNIKU SRĐANU MANDIĆU
Podrška prvom Međunarodnom festivalu dječije muzike
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević danas je ugostio predsjednicu Skupštine Udruženja za očuvanje i razvoj umjetnosti "Artista" Mirelu Čengić.
20.02.2024.
OPĆINA CENTAR SARAJEVO I AGENCIJA IDDEEA BIH ZAJEDNO U BORBI PROTIV DUGIH REDOVA
Pokretanje inicijative za kvalifikovani elektronski potpis
U današnjem digitalnom dobu, gradovi i općine se suočavaju s izazovima brzih promjena, ističući potrebu za modernizacijom gradskih uprava. U cilju jačanja poslovnih procesa i pružanja efikasnijih usluga, Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) i Općina Centar Sarajevo pokrenule su inovativnu inicijativu korištenja kvalifikovanog elektronskog potpisa.
19.02.2024.
OBILJEŽAVANJE 40. GODIŠNJICE ZOI'84
Predstavljena umjetnička instalacija „Sarajevo Olympic Journey“
Povodom obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu, danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić prisustvovao svečanom predstavljanju umjetničke instalacije Sarajevo Olympic Journey, autorice Edine Selesković u parku Zetra.
19.02.2024.
MEĐUNARODNI DAN DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD RAKA
Načelniku Mandiću uručena zahvalnica za podršku
U povodu 15. februara – Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka, koji se ove godine obilježava pod sloganom „Jednakost za svu djecu!“, Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizuje niz aktivnosti kojima želi podići svijest o dječijem raku i važnosti pružanja pomoći i podrške oboljeloj djeci i njihovim roditeljima.
17.02.2024.
NA PLATOU ISPRED SPOMEN-OBILJEŽJA MALA KULA NA GRDONJU
U prisustvu velikog broja sugrađana održana centralna manifestacija
Danas je na platou ispred spomen-obilježja Mala kula na Grdonju održana centralna manifestacija obilježavanja 31. godišnjice osnivanja 105. motorizovane brigade.
17.02.2024.
U POVODU 31. GODIŠNJICE 105 MTBR
Održan historijski čas za učenike osnovnih škola sa Centra
Organizacioni odbor za obilježavanje godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade u saradnji sa Službom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar danas je organizovalo historijski čas za učenike osnovnih škola sa Centra.
16.02.2024.
OBILJEŽAVANJE 31. GODIŠNJICE 105. MOTORIZOVANE BRIGADE
Sutra na Grdonju centralna manifestacija
U subotu, 17. februara 2024. godine kod spomen obilježja Mala kula na Grdonju sa početkom u 12 sati biće održana centralna manifestacija obilježavanja 31. godišnjice 105. motorizovane brigade Armije RBiH.
16.02.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Započeli radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Marcela Šnajdera
Radnici firme „RE-Inžinjering“ d.o.o. Sarajevo su započeli sa radovima na sanaciji stepeništa u Ulici Marcela Šnajdera 2-4 (Mjesna zajednica „Koševo II“).
16.02.2024.
REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU - RELOAD2
Poziv članovima/icama organizacija civilnog društva sa područja općine Centar Sarajevo za prijave za učešće u evaluacionoj komisiji u Općini Centar Sarajevo
Općina Centar Sarajevo poziva zainteresovane članove/ice organizacija civilnog društva (OCD) koje imaju sjedište na području općine Centar Sarajevo, da se prijave za učešće u procesu evaluacije dostavljenih prijedloga projekata u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) na području Centra Sarajeva.
16.02.2024.
REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU - RELOAD2
U Općini Centar održan treći mentorski sastanak
U okviru Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata koji se organizuje u sklopu projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD) u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo, u srijedu, 14. februara 2024. godine u trajanju od 11.00 do 12.00 sati održan je treći od šest planiranih mentorskih sastanak za zainteresovane predstavnike/ce organizacija civilnog društva (OCD).