Započela sanacija dijela Tešanjske ulice

Tokom današnjeg dana započeli su radovi na sanaciji dijela Tešanjske ulice u dužini od 140 metara na potezu između ulica Kranjčevićeva i Kalemova.

Projekat finansira Općina Centar u čijem je ovogodišnjem budžetu za ovu namjenu obezbijeđen iznos od 152.930 KM, dok je za izvođenje radova, nakon provedene javne procedure, odabrana građevinska firma „Bucomerc“ d.o.o. Kiseljak.

 

Radovi su prvo započeli na uklanjanju oštećene asfaltne podloge duž trotoara, te postavljanja novih betonskih ivičnjaka. Kako je predviđeno projektom sanacije nakon ovoga slijedi uklanjanje starog asfalta sa saobraćajnice i prije postavljanja 1.280 metara kvadratnih novog asfalta biće urađena obnova i nivelisanje postojećih šahtova, šibera za vodu i uličnih slivnika.

 

Također je planirano postavljanje vertikalne i ocrtavanje horizontalne signalizacije duž obnovljene trase ovog dijela Tešanjske ulice. Za nadzor zadužena je firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Tokom izvođenja radova na snazi je izmjena režima saobraćaja motornih vozila na osnovu odobrenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. Nadležna Služba za prostorno uređenje i investicije Općine Centar je provela proceduru prikupljanja i izdavanja potrebnih odobrenja za početak realizacije projekta. Izmjenama i dopunama budžeta Općine Centar za ovu godinu za rekonstrukciju i održavanje lokalnih i nekategorisanih cesta obezbijeđen je iznos od 2.864.000 KM.