PREDSTAVNICI OPĆINE CENTAR UČESTVOVALI U OBILJEŽAVANJU

Dan državnosti BiH obilježen polaganjem cvijeća na spomen-obilježja

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra 2022. godine, delegacije svih nivoa vlasti i boračkih udruženja polaganjem cvijeća na gradskim spomen-obilježjima, grobljima i šehidskim mezarjima odale su počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata.

Delegacije, u kojima su bili i predstavnici Općine Centar Sarajevo, prvo su prisustvovale podizanju zastave BiH na brdu Hum. Prema utvrđenom protokolu položeno je cvijeće i odata dužna počast ispred spomen-obilježja „Vječna vatra“. Nakon ovoga su delegacije obišle šehidsko mezarje na Kovačima gdje su položile cvijeće ispred centralnog spomen-obilježja i ispred mezara Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva RBiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH. Delegacije su također obišle i Spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine i spomen-park na Vracama.

Cvijeće je položeno i na gradskim grobljima Lav, Sveti Josip, Sveti Marko i na šehidskom mezarju na pomoćnom terenu stadiona Koševo, kao i ispred spomen-obilježja kod Općine Novi Grad.

Delegaciju Općine Centar je predvodio predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zajedno sa vijećnicima: Biljana Lazarević, Alen Girt, Velija Katica, Samir Fazlić, Belma Kapo, i Hidajet Porić, kao i Jasmina Fazlić i Adis Adilović iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar.

Na Prvom zasjedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) održanom u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. godine obnovljena je državnost Bosne i Hercegovine kao zajednice ravnopravnih naroda i građana i potvrđene njene historijske granice.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti