Vijesti

19.07.2021.
Bajramska svečanost na Trgu djece Sarajeva
Na Trgu djece Sarajeva večeras je u susret Kurban-bajramu održana Bajramska svečanost.
19.07.2021.
Načelnik Mandić čestitao Kurban-bajram
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, u ime Općine i u svoje ime, čestitao je reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u cijeloj Bosni i Hercegovini Kurban-bajram.
19.07.2021.
Bajramska čestitka Općinskog vijeća
Povodom nastupajućeg Kurban bajrama, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zajedno sa dopredsjedavajućim Irom Adilagić i Benjaminom Isovićem, te u ime svih vijećnica i vijećnika, upućuje reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u ovoj lokalnoj zajednici, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini čestitke, uz najljepše želje da dane ovog velikog blagdana provedu u dobrom zdravlju, radosti i ljubavi zajedno sa svojom porodicom i prijateljima.
19.07.2021.
Skraćeno radno vrijeme Općine u utorak i srijedu
Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, obavještavamo sve korisnike usluga da će u utorak 20. jula 2021. godine biti skraćeno radno vrijeme u Općini Centar, odnosno da se stranke mogu obratiti za određenu uslugu do 12 sati.
16.07.2021.
Kulturno-umjetničko društvo „Željezničar“ dobilo finansijsku podršku Općine Centar
I ove godine u budžetu Općine Centar su obezbijeđena finansijska sredstva za pomoć kulturno-umjetničkim društvima koja djeluju na području ove lokalne zajednice.
16.07.2021.
Izdato narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da se od 16. do 19. jula očekuju obilnije padavine zbog čega je izdato narandžasto upozorenje.
15.07.2021.
Načelnik Mandić i direktor Gavrankapetanović potpisali protokol
Za Odjel ginekologije i akušerstva Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ izdvojeno 100 hiljada KM
Na osnovu zahtjeva Javne ustanove Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ za donaciju, Općina Centar je izdvojila 100 hiljada maraka za ovu zdravstvenu instituciju.
15.07.2021.
50 porodilja iz Centra dobilo novčanu podršku Općine
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar je okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, nakon čega je izvršena uplata ovih pomoći na bankovne račune za 50 porodilja iz Centra.
14.07.2021.
Čitači karata sutra prvi put u upotrebi
Stadion na Koševu spreman za prvu evropsku utakmicu FK Sarajevo
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa Damirom Kasumom, predsjednikom Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo posjetio je danas Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“.
14.07.2021.
U toku rekonstrukcija vodovodne mreže u Tepebašinoj ulici
Općina Centar Sarajevo je izdvojila 158 hiljada maraka za sanaciju saobraćajnice u Tepebašinoj ulici.
14.07.2021.
Općina nagradila sportiste za ostvarene rezultate u 2021. godini
Općina Centar Sarajevo je u aprilu ove godine raspisala Javni poziv za nagrađivanje sportista za ostvarene vrhunske rezultate u 2021. godini.
13.07.2021.
Općina plaća članarine u klubovima za sportiste
Općina Centar Sarajevo je pokrenula novi projekat finansiranje/sufinansiranje članarina u sportskim klubovima djece i mladih sa područja ove lokalne zajednice.
13.07.2021.
U protekloj sedmici osam novozaraženih na području općine Centar
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 27. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 7300 potvrđenih slučajeva.
13.07.2021.
Općina Centar podržala kulturno-umjetničko društvo „Proleter“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je sa Sahudinom Kačarom, predsjednikom radničko kulturno-umjetničkog društva „Proleter“ ugovor o realizaciji finansijskih sredstava.
12.07.2021.
Brže i efikasnije komuniciranje građana sa administracijom Općine Centar
Zahtjevi, obrasci i informacije na QR kodu
Kako bi građani što efikasnije, brže i lakše pristupali zahtjevima, obrascima i informacijama iz Općine Centar u svim mjesnim zajednicama, kao i oglasnim pločama, u narednom periodu će biti dostupni plakati sa QR kodovima.
12.07.2021.
Počinje sanacija i modernizacija četiri ciciban igrališta
Uposlenici JU "Centar za sport i rekreaciju" rade na sanaciji nekoliko ciciban igrališta na području općine Centar. U prethodnih nekoliko dana izvršena je potpuna sanacija devastirane panel ograde na ciciban igralištu u ulici Husrefa Redžića, te sanacija svih oštećenih panela u naselju Šip.
12.07.2021.
Općina Centar finansijski pomaže kulturno-umjetnička društva
Općina Centar Sarajevo je i ove godine iz svog budžeta izdvojila finansijska sredstva za pomoć kulturno-umjetničkim društvima koja egzistiraju na njenom području.
10.07.2021.
Načelnik Mandić prisustvovao predstavljanju projekta „Muzej genocida“ u Potočarima
Na poziv direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića i predsjedavajućeg Upravnog odbora Ševketa Hafizovića načelnik Općine Centar Srđan Mandić prisustvovao je ceremoniji predstavljanja projekta „Muzej genocida“ koji je održan u Memorijalnom Centru Srebrenica
09.07.2021.
Na Teatarskoj sceni Jelićeva 10. jula performans “Hadžera’’
U subotu, 10. jula, u 19.30 sati u prostorijama JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, bit će upriličeno performans “Hadžera’’, posvećen žrtvama ratova u BiH i genocida u Srebrenici.
09.07.2021.
Delegacija Općine Centar ispratila kolonu sa 19 tabuta posmrtnih ostataka ubijenih Srebreničana
Danas se u podnevnim satima kolona koja prevozi devetnaest tabuta posmrtnih ostataka ubijenih Srebreničana, koji će biti ukopani u mezarju Memorijalnog centra u Potočarima 11. jula, privremeno zaustavila ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine gdje su predstavnici svih nivoa vlasti, te vjerski dužnosnici odali dužu počast ubijenim tokom genocida u Srebrenici jula 1995. godine.