ULICA HIMZE POLOVINE

Napreduju radovi na sanaciji stepeništa i pristupne staze

Napreduju radovi na izgradnji novog stepeništa i pristupne staze u Ulici Himze Polovine 16 što će omogućiti lakšu i bržu pješačku komunikaciju te pristup domovima stanovnicima ovog dijela naselja Breka.

Radove na izgradnji novog stepeništa izvodi građevinska firma „Sela“, a projekat u cjelosti finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu u budžetu obezbijedila 42.781 KM.

Porušeno je staro i dotrajalo stepenište koje je predstavljala opasnost za prolaznike i otežavalo kretanje pješacima. Izgrađeno je novo stepenište na koje će biti postavljeni betonski blokovi koji su otporni na habanje, manje klizavi, a u zimskom periodu otporni na smrzavanje i posipanje soli. U toku je izgradnja pristupne staze, a duž stepeništa će biti postavljena rukohvatna ograda.

Realizacija ovog projekta planirana je budžetom za ovu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.

Da podsjetimo, Općina Centar je u prošloj godini sanirala pristupnu stazu i stepenište koji se nalaze odmah pored, od broja 18 do broja 20, za šta je iz budžeta izdvojeno 24.000 KM.

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.360.000 KM.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti