Vijesti

02.08.2021.
DRUGA FAZA PROJEKTA VIA DINARICA
Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava
Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) implementira projekat Via Dinarica. Poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava je jedna od aktivnosti u okviru druge faze projekta Via Dinarica.
02.08.2021.
Uplaćene jednokratne novčane pomoći za 36 porodilja iz Centra
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar okončala je predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, nakon čega je Služba za finansije završila proceduru prenosa sredstava na bankovne račune 36 porodilja iz Centra.
30.07.2021.
Obilježena 29. godišnjica bitke na Poljinama
U petak, 30. jula 2021. godine ispred spomen-obilježja na Šipu podignutom u znak sjećanja na poginule pripadnike Prve podrinjske brigade, obilježena je 29. godišnjica pogibije 12 pripadnika te brigade tokom pokušaja deblokade opkoljenog Sarajeva.
30.07.2021.
Privremena obustava rada Centra za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita
Zbog velikog broja pritužbi nezadovoljnih korisnika Centra za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita na rukovodstvo centra, privremeno se obustavlja rad Centra.
29.07.2021.
Održana 8. redovna sjednica Općinskog vijeća
Općinsko vijeće Centar Sarajevo, u četvrtak 29. jula 2021. godine, održalo je 8. redovnu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.
29.07.2021.
Općina Centar i ove godine sufinansira projekte Fonda memorijala
Općina Centar ove godine izdvojila je sredstva uz iznosu od 15.000 KM za pomoć u realizaciji projekata Fonda memorijala.
28.07.2021.
Općinski i kantonalni komunalni inspektori i komunalni redari vrše terenski uviđaj
Shodno zaključcima sa jučerašnjeg sastanka koji je održan u Općini Centar na inicijativu načelnika Srđana Mandića, a na temu komunalne čistoće, danas su komunalni inspektori Općine Centar i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, te komunalni redari kantonalnih javnih komunalnih preduzeća „Park“ i „Rad“ vršili terenski uviđaj na području ove lokalne zajednice.
28.07.2021.
Sutra 8. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Osma redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 29. jula 2021. godine sa početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
28.07.2021.
Izdato narandžasto upozorenje zbog izrazito visokih temperatura
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
27.07.2021.
Zajednička akcija Općine Centar, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i preduzeća „Park“ i „Rad“
Na inicijativu načelnika Općine Centar Srđana Mandića danas je u prostorijama ove lokalne zajednice održan sastanak sa predstavnicima Kantonalne uprave za inspekcije poslove, te kantonalnih javnih komunalnih preduzeća „Park“ i „Rad“.
27.07.2021.
U protekloj sedmici dvadeset novozaraženih na području općine Centar
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 29. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 7331 potvrđenih slučajeva.
27.07.2021.
Polaganjem cvijeća na Spomen parku Vraca obilježen Dan ustanka naroda i narodnosti BiH
Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić i načelnici općina Centar i Novo Sarajevo Srđan Mandić i Hasan Tanović polaganjem cvijeća na Spomen parku Vraca, u utorak, 27. jula 2021. godine obilježili su Dan ustanka naroda i narodnosti BiH.
26.07.2021.
Nastavak podrške Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine
Iako nema nadležnosti u oblasti kulture Općina Centar Sarajevo svake godine izdvaja sve više sredstava iz svog budžeta za razvoj i promoviranje aktivnosti u ovoj važnoj društvenoj djelatnosti.
26.07.2021.
PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU KANDIDATA
Predstavnici nevladinih organizacija u Komisiji za odabir projekata
Općina Centar je raspisala Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata/kinje za člana/icu komisije za odabir projekata po LOD metodologiji, a koji će imati finansijsku podršku iz budžeta Općine Centar.
23.07.2021.
Počela isplata stipendija za još 154 učenika i studenta
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar je okončala proceduru potpisivanja ugovora sa još 154 učenika i studenta, dobitnika općinske stipendije „Prof. dr. Husein Kulenović“ za školsku 2020/2021. godinu.
23.07.2021.
U toku obnova ciciban igrališta na Soukbunaru
Kako bi građanima, a posebno mladima, obezbijedila što ugodniji životni ambijent, Općina Centar ulaže značajna finansijska sredstva u izgradnju, obnovu i opremanje sportskih ploha i dječijih igrališta.
22.07.2021.
Međunarodni javni poziv za izradu idejnog skulptorsko-umjetničkog rješenja za izgradnju spomenika Mirzi Delibašiću na platou Skenderija otvoren do 8. augusta
Općina Centar Sarajevo raspisala je međunarodni javni poziv za izradu idejnog skulptorsko-umjetničkog rješenja za izgradnju spomenika velikanu bosanskohercegovačke košarke Mirzi Delibašiću na platou Skenderija.
22.07.2021.
U protekloj sedmici jedanaest novozaraženih na području općine Centar
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 28. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 7311 potvrđenih slučajeva.
21.07.2021.
Saradnja Općine Centar, UNDP, Arhitektonskog fakulteta i Grada Sarajeva
Kroz inicijativu „Moja mašta za moju ulicu“ građani kreiraju izgled i sadržaj životnog prostora
Općina Centar Sarajevo u suradnji sa UNDP, Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i Gradom Sarajevo pokreće inicijativu pod nazivom „Re-imagine my street“ – „Moja mašta za moju ulicu“.
21.07.2021.
U četvrtak otvaranje izložbe Branimira Karanovića
U fotogaleriji Jelićeva, u četvrtak, 22. jula u 20 sati, biće otvorena izložba fotografija Branimira Karanovića “Too Much Photography-Tumač fotografije”.