PROJEKAT POVEĆANJA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Postavljanje nove fasade na stambeni objekat u Ulici Rizaha Štetića 8

Započeli su pripremni radovi na postavljanju nove termo fasade na stambenom objektu kolektivnog stanovanja u Ulici Rizaha Štetića 8. Radi se o realizaciji projekta povećanja energetske efikasnosti za individualne i kolektivne stambene objekte.

Općina Centar obezbijedila je polovinu finansijskih sredstava, dok su etažni vlasnici morali obezbijediti drugu polovinu. 

Nakon provedene zakonske procedure općinski načelnik Srđan Mandić je potpisao sporazum sa direktorom „Sarajevostana“ Ammarom Gorčićem, upraviteljem ove zgrade. Za izvođača radova odabrana je građevinska firma „Unikod“ d.o.o. Sarajevo. 

Prema predračunu radova vrijednost postavljanja nove termo fasade, ugradnja 75 limenih prozorskih klupica sa ponovnom montažom postojećih vertikalnih oluka iznosi 61.349 KM. Iz budžeta Općine Centar za ovu namjenu će biti izdvojen iznos od 27.885 KM. 

Da podsjetimo, Općina Centar je ranije objavila dva javna poziva namijenjena vlasnicima objekata individualnog stanovanja i etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja za učešće u sufinansiranju mjera za poboljšanje energetske efikasnosti objekata individualnog i kolektivnog stanovanja.

Projekat ima za cilj poboljšanje energetske efikasnosti odnosno smanjenje potrošnje energije i smanjenje troškova za grijanje te u konačnici ima svoju estetsku vrijednost.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti