OBILJEŽAVANJE 28. GODIŠNJICE GENOCIDA U SREBRENICI

Izložba fotografija „Ovdje više ni ptice ne pjevaju“

U Foto galeriji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ jučer je otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača „Ovdje više ni ptice ne pjevaju“ posvećena majkama Srebrenice, a u povodu obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici i stradanja nedužnih civila.

 

Izložba govori o jednom od najmračnijih trenutaka u novijoj istoriji - genocidu u Srebrenici, neopisivoj tragediji koja se dogodila prije više od dvije decenije i a kako bi se odala počast žrtvama ovog neopisivog zla. Fotografijama se pričaju priče i prikupljaju značajni trenuci koji ostaju zabilježeni u vremenu. 

Iako snimljene u trenutku, one predstavljaju dragocjene uspomene na ljude, mjesta, predmete i stvari koje dugo ostaju u sjećanjima kao trajna vrijednost, pomažući u razumijevanju i podučavanju ljudske istorije i generacijama svjedoče o svijetu kakav je bio.  One nam, u datim okolnostima, pomažu da se suočimo sa surovom stvarnošću i da razumijemo dubinu patnje koju su pretrpjelili ljudi u Srebrenici. Kroz objektiv kamere, fotograf je uhvatio trenutke bola, gubitka, stradanja.

Svi zainteresovani će izložbu moći pogledati tokom mjeseca jula svakim radnim danom, od 9 do 17 sati. Izložbu realiziraju Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ i Općina Centar Sarajevo.     

 

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti