OPĆINA CENTAR FINANSIJSKI PODRŽALA UČEŠĆE

Maloljetni borci Općine Centar učesnici Marša mira

Članovi Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar Sarajevo učesnici su i ovogodišnjeg Marša mira na relaciji Sarajevo - Nezuk - Potočari, pod nazivom „Marš mira Sarajevo-Srebrenica".

Učesnici će na putu do Potočara  preći više od 280 kilometara,  gdje će odati počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Ekipu Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar Sarajevo koja učestvuje u Maršu mira čine članovi Udruženja, simpatizeri i sekcija mladih Udruženja. 

-Na ovaj način pokušavamo sačuvati istinu od zaborava. Ekipa je uspješno završila prve dvije etape i nastavila zadnju etapu do Potočara. Projekat marš Srebrenica 2023. je podržan i finansiran od strane Općina Centar Sarajevo u sklopu projekta „Razvijanje svijesti mladih o bitnim datuma i događajima iz perioda 92-95. godine“. Koristimo priliku da se zahvalimo Općini Centar i načelniku Srđanu Mandiću što su i ove godine imali sluha i podržali odlazak učesnika na Marš mira, poručili su iz Udruženja. 

Ove godine u Potočarima će biti ukopano 30 žrtava genocida. Među 30 identifikovanih je nekoliko maloljetnika, a najmlađa žrtva je imala 15 godina. U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari do sada je ukopana 6.721 žrtva genocida.

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti