PROJEKAT DIJASPORA INVEST

Poslovni forum Općine Centar Sarajevo „BHdiaFor 2023“

USAID (United States Agency for International Development) i Općina Centar Sarajevo pozivaju sve pravne subjekte da se registruju za učešće na 8. Biznis forumu bh. dijaspore „BHdiaFor 2023“.
Poslovni forum Općine Centar Sarajevo „BHdiaFor 2023“

Poslovni skup će biti održan 10. augusta 2023. godine na sljedećim lokalitetima: Evropska kuća kulture i nacionalnih manjina (bivša Austrijska kuća) u Parku Kemala Montena sa početkom u 10 sati, dok će drugi dio foruma biti održan u prostorijama Vile Braun (Alipašina ulica 45) u periodu od 19 sati. 

 

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na forum putem sljedećeg linka: www.bit.ly/bhdiafor2023.   

 

Dnevni program uključuje „DiaWorks“ radionice putem koje će stručnjaci iz bh. dijaspore imati priliku da prenesu svoja znanja i iskustva.   

 

Putem večernjeg programa će se prezentirati investicijske i B2B mogućnosti u općini Centar Sarajevo. Tokom panel sesije koja će uslijediti diskutirat će se o načinima i metodama uspostavljanja uspješne i dugoročne saradnje sa dijasporom. 

 

Skup će se okončati kroz „Networking fair“ gdje će učesnici imati priliku za umrežavanje/B2B.  

 

Poslovni forum biće organizovan uz podršku USAID-ovog projekta „Diaspora Invest“. Memorandum o partnerstvu je, između 20 predstavnika jedinica lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini, također potpisao i općinski načelnik Srđan Mandić čime je Općina Centar Sarajevo zvanično pristupila implementaciji pomenutog projekta vrijednog 15,7 miliona dolara. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti